info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Ambulanslar Bayanların Kontrolünde Olacak

Tekirdağ’da acil vakalara müdahale etmek üzere yola çıkan ambulanslar artık bayanların kontrolünde olacak. Tekirdağ’da eğitim sürüşleri yapan bayan ambulans şoförleri, eğitmenlerine adeta taş çıkartıyor.

Tekirdağ'da görev yapan 6 bayan sağlıkçı, ambulans şoförü olmak için eğitimlere başladı. Tekirdağ sahilinde bulunan dolgu sahada parkur eğitimi alan bayan ambulans şoförü adayları, 5 farklı parkuru erkek sürücülere taş çıkartırcasına en kısa zamanda tamamlıyor.
 
Tekirdağ İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği ile Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün planları doğrultusunda parkur eğitimlerine başlayan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan bayan şoförler, temmuza kadar eğitim alacak.
Ambulans ve acil bakım teknikerleri ile acil tıp teknisyenlerine yönelik verilen Ambulans Sürüş Teknikleri Hazırlık Eğitimi'ne katılan bayan ve erkek acil bakım teknikerleri ile acil tıp teknisyenleri, usta ambulans şoförlerinden aldıkları eğitim ile ambulansları kullanabilme yetkisine sahip olacaklar. 
 
Sürüş eğitimi alan acil tıp teknisyeni bayanlar, daha verimli çalışabilmek adına ambulans sürüş eğitimi gördüklerini ifade ederek "Mutluyuz ve severek yapıyoruz. Ambulans kullanmanın tabii ki zorlukları var. Tedirgin oluyoruz, korkularımız var, en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Daha önce hiç deneyimimiz olmadı. Eğitimlerimizi yeni almaya başladık" dedi.
 
Çevredeki vatandaşlar ise ambulansın şoför koltuğuna bayan acil tıp teknisyenlerinin oturduğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
Öte yandan 2 Ocak'ta başlayan eğitimlerin 1 Temmuz tarihinde bitirilmesi planlanıyor.