info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da Binlerce İnsan Demokrasi İçin Tek Yürek Oldu

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi,7 Ağustos 2016 Pazar günü binlerce Tekirdağlı vatandaşın katılımıyla Valilik önünde yapılan mitingle sona erdi.

Aydoğdu mehter ekibinin marşlarıyla başlayan miting programı, şölen havasında geçti.

Açılış konuşmasını yapan Vali Mehmet Ceylan; “15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen Fethullahçı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen menfur silahlı darbe teşebbüsü Cumhurbaşkanımız ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu, kahraman polisimizin, silahlı kuvvetlerimizin vatansever mensuplarının cansiperane mücadelesi veren önemlisi Türkiye Büyük millet meclisinde bulunan tüm siyasi partilerin, özellikle de milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir.

Darbe girişimi gecesi tüm siyasetçiler parti rozetini çıkarıp yerine ay yıldızlı bayrağı takarak demokrasiye sahip çıkmıştır. Milletimizin evlatları, meydanlarda, sokaklarda destanlar yazarak darbecileri durdurmuş ve demokrasimize sahip çıkmıştır. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Yalnız darbe girişiminde bulunan Fethullahçı terör örgütüne değil, PKK terör örgütüne de devletimiz gereken dersi verecektir. Türkiye’nin düşmanlarına karşı 79 milyon tek yürek, tek yumruk oldu. İşte Tekirdağ, işte Türkiye, işte ay yıldızlı bayrak. Hepinizden Allah razı olsun.” Dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın ardından söz alan eski Sağlık Bakanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, “öncelikle karanlık bir 15 Temmuz gecesini, aydınlık bir 16 Temmuz sabahına dönüştüren siz aziz Türk milletimizin temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bu zafer, büyük Türk milletinin zaferidir. Vatanımıza, bayrağımıza, milletimizin birlik ve bütünlüğüne kastedenlere en güzel cevabı sizler verdiniz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu darbecilere gereken cevabı verdik, bizden korkmaya devam etsinler. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk bize bu vatanı bıraktı ve vatana nasıl sahip çıkılır Dünya aleme gösterdik.

Büyük Önder Atatürk’ün bize iki vasiyeti var.

Bu iki vasiyetten biri, “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demişti.Millet,15 Temmuzda egemenliğine sahip çıktı. Bu mücadelede, CHP’Sİ, MHP’Sİ VE AK PARTİSİ İLE MECLİSİNE VE MİLLETİNE SAHİP ÇIKTI. 

İkinci vasiyeti ise, “muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak” demişti. Şimdi bu vasiyeti de Cumhuriyetimizin 100.yılında bunu da başaracağız. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE DE LEKE GETİRMEYECEĞİZ VE SİLAHLI KUVVETLERİMİZ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR.ASKERİMİZ, POLİSİMİZ VE DEVLETİN HER KESİMİYLE BU VATAN SAHİP ÇIKACAĞIZ. Huzurlarınızda, CHP il başkanı şahsında tüm CHP’Lİ kardeşlerimize, MHP il başkanı şahsında tüm MHP’Lİ ve Ülkücü kardeşlerimize, Ak Parti il başkanı şahsında tüm Ak Partili kardeşlerimize teşekkür ederim” Dedi.

Kapanış konuşmasını yapan CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü, “bugün Türkiye’nin dört bir yanında meydanlardayız. Bizler birbirimizden farklı farklı düşünebiliriz. Farklı parti mensupları olabiliriz ama ortak paydamız, ay yıldızlı Türk bayrağıdır. Ortak paydamız, bu vatanın birliği, bütünlüğüdür. Ortak paydamız, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti, demokrasimiz, özgürlüğümüzdür. Buna göz dikenler, saldıranlar, bu gün olduğu gibi, tüm Türkiye’yi kol kola omuz omuza karşılarında bulurlar.

 

Bugün birlik ve beraberliğimizle, geleceğe umutla bakacak yarınları inşa etmeye çalışıyoruz. Cumhuriyetin çınarı çok büyüktür ve bu çınarın gölgesinde herkese yer vardır. Yeter ki biz birbirimizi sevelim, saygı duyalım, birliğimizi, kardeşliğimizi kopartmayalım.” Dedi. Konuşmaların bitiminde İstiklal marşı ve şehitler için dua okundu.

 

Kürsüde CHP’DEN ÜÇ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ OLMASINA RAĞMEN, FAİK ÖZTRAK VE CANDAN YÜCEER’İN OLMADIĞINI GÖREN VATANDAŞLAR, “eğer milletvekili ön seçim mitingi olsaydı veya Kılıçdaroğlu gelmiş olsaydı, onlar da gelirdi. Onlar İstanbul’da Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunmayı seçtiler. Kendilerini seçen halkı önemsemediler” türünde eleştiride bulundular. Demokrasi mitingi, marşlarla sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin