info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlı Dede Torunuyla birlikte Kur an öğreniyor

Boşa geçen hayatımın geriye kalan kısmını dolu dolu geçirmek istiyorum.

 

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde okulların tatile girmesiyle birlikte açılan yaz kuran kursları öğrencilerin akınına uğradı. Çorlu Müftülüğü tarafından Bahçelievler Camii'nde açılan Kur'an kursuna torunuyla birlikte devam eden Hüseyin Toksöz'ün Kuran öğrenme gayreti hocalarının takdirini kazandı.
 
Çorlu Müftülüğü tarafından Bahçelievler Camii'nde açılan Kuran kursuna 70 öğrenci geliyor. Kursa genç kursiyerlerin yanı sıra Kuran okumasını bilmeyen 68 yaşındaki Hüseyin Toksöz de katılıyor. Kuran öğrenme azmiyle gençlere örnek olan ve eğiticilerin takdirini kazanan Toksöz, şimdiye kadar günlerinin boşa geçtiğini belirtti.
 
Toksöz, "Hiç Kuran okumasını bilmiyorum. Televizyon programlarından etkilenerek, Kuran öğrenmeye karar verdim. Torunum Göksu Sural ile her gün birlikte gelip Kuran öğreniyoruz. Boşa geçen hayatımın geriye kalan kısmını dolu dolu geçirmek istiyorum. Bundan dolayı Kuran öğrenmek için kursa geldim. " ifadelerini kullandı.
 
Yaz Kuran kurslarına 7'den 70'e herkesin katıldığını söyleyen Kurs hocası Hüseyin Aydın ise 68 yaşındaki Hüseyin Toksöz'ün Kuran öğrenme konusunda çok azimli olduğunu belirtti. Aydın, "Kuran-ı Kerim öğrenmenin yaşı yoktur. Biz yönetmelik gereği ilköğretimi bitiren öğrencilerimize kuran öğretmeye çalışıyoruz. Ama 68 yaşındaki bir kursiyerimiz gençlere örnek olacak şekilde kuran öğreniyor. Kursun bitiminde çok iyi olacağına inanıyorum. Azminden dolayı tebrik ediyorum." dedi.
 
26 Ağustos'ta sona erecek kursta öğrencilere, Kuranı Kerim'in yanı sıra ibadet, ahlak, itikat ve siyer dersleri de veriliyor.