info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlılar Organ Bağışına Sessiz Kalmadı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Organ Bağışı konulu “Yeni Hayat” filmi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Tekirdağlılar organ bağışına duyarlılık göstererek organlarını bağışladı.
 
Tuluhan Tekelioğlu’nun yazdığı ve yönettiği organ bağışına dikkat çeken “Yeni Hayat” belgeseli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde gösterildi.
 
Etkinliğe Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu, Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz ile çok sayıda vatandaşın katıldı.
 
Enver Salihoğlu ve Yavuz Akbulut’un da konuşma yaptığı etkinlikte konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer almaktadır. Türkiye’de organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artarken, yapılan organ bağışları ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmaktadır.
 
20 bini aşkın vatandaşımız hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duymaktadır. Her gün 10 vatandaşımız organ nakli olmadığı için hayatını kaybederken, 60 bin vatandaşımız organ nakliyle hayata tutunmayı beklemektedir.  Bu anlamda organ bağışı konusunda farkındalık yaratacak her çalışma büyük önem taşımaktadır. Organ bağışı direkt olarak hayat kurtarmaktadır ve bu nedenle organ bağışı konusunda daha bilinçli, daha duyarlı ve daha hassas olmamız gerekmektedir.
 
Bir insanın bir insana yapabileceği en büyük yardımlardan biri olan organ bağışı konusunda ülkemiz, henüz istenilen seviyeye ne yazık ki ulaşamamıştır. Organ bağışının yaygınlaştırılması, bu anlamda çalışmaların arttırılması ivedilikle hızlandırılmalıdır. Bugünkü etkinliğimiz ile de Tekirdağlı hemşehrilerimin sağduyu ve dikkatini bu konuya çekeceğine olan inancım tamdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle,  “Yeni Hayat” belgeseli ile bizlere organ bağışı konusunda farkındalık kazandıran Sayın Tuluhan Tekelioğlu’na, verdiği bilgilerle bizleri aydınlatan Sayın Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz’a ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilir, sevgi ve saygılarımı sunarım.” Sözlerini söyleyerek herkesi organ bağışı yapmaya çağırdı.
 
FİLMİ İZLEYENLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
 
Konuşmaların ardından Film gösteriminin yapıldığı sahnede duygulu anlar yaşandı. Kurgudan uzak gerçek bir öykünün yansıtıldığı filmi izleyen Tekirdağlılar gözyaşlarını tutamadı.
 
REKOR BAĞIŞ
 
Etkinlik sonrası konuşma yapan Tuluhan Tekelioğlu filmin ortaya çıkış öyküsünü paylaşarak gösterilen duyarlılıktan ötürü Tekirdağlılara teşekkür etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan organ bağışı sözü alan Tekelioğlu, bu konuda halka öncülük ettiği için kendisine teşekkür etti. Tekelioğlu’nun konuşmasının ardından konuşma yapan Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz, Organ bağışında Türkiye’nin dünya ortalamasındaki yerini anlatarak, bu konuda halkı daha duyarlı olmaya davet etti. Organ Bağışı konusunda yanlış bilinenler hakkında katılımcıları aydınlatan Yavuz, katılan herkesi etkinlik sonunda İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’nün kurduğu stantlara organlarını bağışlamaları için davette bulundu. Etkinlik sonrası Tekirdağlılar kurulan stantlara koşarak rekor sayıda bağış yaptı.
 
İLK BAĞIŞÇI ALBAYRAK
 
Organlarını bağışlayarak bu harekete öncülük eden Albayrak, gösterilen yoğun ilgiye ve rekor sayıdaki bağış için Tekirdağlılara teşekkür etti.
 
Program sonrası etkinliğe gelen Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz’un hastaları, organ bağışında farkındalık yaratmak üzere düzenlenen bu organizasyonda başta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkesi kutladı.