info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trenin önüne kayan araçtan, atlayarak canını kurtardı.

Çerkezköyün Kızılpınar beldesinde hemzemin geçit üzerinde İstanbul-Kapıkule seferini yapan yük treninin altında kalan araç hurda yığına dönerken, frene rağmen aracı durduramayan sürücü Selahattin Güner ise, araçtan atlayarak canını kurtardı.

Ölümün kıyısından dönen araç sürücüsü Selahattin Güner, yaşadığı korku dolu anları şöyle ifade etti,"Treni görünce fren yaptım, hatta el frenini çektim ama araç yoldaki buzlanma nedeniyle trenin altına doğru ilerlemeye devam etti. Son bir hamleyle kendimi araçtan attım ve canımı kurtardım" dedi.

FREN YAPTIM AMA ARACI DURDURAMADIM

Trenin altında kalan aracın sürücüsü, durduramadığı aracın içinden atlayarak hayatını kurtarırken, yaşadığı korkulu dakikaların şokunu ise uzun süre üzerinden atamadı. Çerkezköy yönünden Kızılpınar yönüne doğru ilerlediğini, hemzemin geçide yaklaştığında ise trenin yaklaştığını fark ettiğini belirten otomobil sürücüsü Selahattin Güner, "Treni görür görmez hemen fren yaptım. Ancak yol hem eğimli hem de buzlu olunca araç kayarak trenin önüne doğru ilerlemeye devam etti. El frenini de çekmeme rağmen, eğimli ve buzlu yolda aracı durduramayınca, son bir hamle ile kendimi aracın içinden attım. Ben ayağımı frenden çekip atladıktan sonra, araç yeniden hızlanarak, tren ikinci vagonunun altına girdi. Tren aracı bir süre sürükledikten sonra durabildi. Allah a şükür ben kurtuldum ama araç, hurda yığınına döndü." diyerek, yaşadığı korku dolu dakikaları anlattı.

TRENLE GÖZ GÖZE GELDİK

Aynı zamanda Türk Ulaşım-Sen İstanbul Şube Sekreteri olduğu öğrenilen makinist İbrahim Bilgiç de, hemzemine yaklaştığında, bir aracın raylara doğru hızla kaydığını gördüğünü söyledi.

Makinist Bilgiç, "O an araç sürücüsü ile göz göze geldik. Ben hemen treni durdurmak için acil fren yaptım. Lokomotif ile iki vagon geçtikten sonra, araç trenin 3 üncü vagonunun altına girmiş. Ben daha trenden inmeden hemen ambulans çağırdım. Aşağı inip, sürücüyü karşımda ayakta görünce büyük sevinç yaşadık. Son anda kendisini araçtan atmış" dedi ve can kaybının olmamasının ise büyük bir teselli olduğunu belirtti.

OLAY YERİNDE JANDARMA İNCELEME YAPTI

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olayı haber alır almaz hemen olay yerine gelerek olayla ilgili gerekli incelemeyi yaptı ve ardından, hurda yığına dönen 34 DJO 428 Plakalı araç, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Bu arada olay yerine gelen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz,da araç sürücüsünü teselli etti ve söz konusu hemzemin geçide kontrollü geçiş verilmesi gerektiğini belirtti.