info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TÜDAN Kalibrasyon Çerkezköy’de Açıldı

TÜDAN Kalibrasyon, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde hizmet vermeye başladı.

Standartlar gereği zorunlu hale gelen kalibrayon hizmetlerini müşterilere sunmak amacıyla bu müesseseyi kurmaya karar verdiklerini ifade eden işletme sahibi Halil İbrahim Kart, “Tüm endüstriyel ve medikal kalibrosyanları ve fabrikalardaki ölçüm cihazlarının kalibrasyonlarını işletmemizde gerçekleştirebiliyoruz. Bünyemizde basınç kalibrasyonu, boyut kalibrasyonu, elektriksel kalibrassyon, sıcaklık kalibrasyonu, medikal kalibrasyon üniteleri mevcuttur” dedi. İlk etapta 4 çalışanla işe başladıklarını söyleyen Halil İbrahim Kart, amaçlarının bir yıl içinde 12-13 kişiyi istihdam ediyor duruma gelebilmek olduğunu dile getirdi.
 
Yedi Tepe Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu olduğunu kaydeden Halil İbrahim Kart, “Bu işin eğitimini aldım. Stajımı Profilo Tetra’da kalibrasyon laboratuvarında yaptım. Hayalim Çerkezköy’de bir kalibrasyon laboratuvarı kurmaktı. Şartların olgunlaşmasıyla birlikte bu işletmeyi kurmaya karar verdim. Tekirdağ’da bu kadar kapsamlı bir kalibrasyon laboratuvarının daha olmadığını ifade eden Kart, “Şanda Türkiye’deki 80 akredite kalibrasyon laboratuvarı arasında ilk 5 içinde olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.
 
Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Sarıgül Sokak'ta düzenlenen açılışa katılan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ise Çerkezköy’ün önemli bir sanayi kenti olduğunu belirterek, “Sanayi şehri Çerkezköyümüzün bu tür işletmelerle eksikliklerini tamamladığını görmek bizlere mutluluk veriyor. İşletmemizin Çerkezköy sanayisine hizmet ederek, ilçemizin kalkınmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi ve ilçeye bu işletmeyi kazandırdığı için Halil İbrahim Kart’a teşekkür etti. 
 
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.