info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türk Polis Teşkilatı 164 yaşında

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 164. yıl dönümü kutlamaları Tekirdağ?da başladı. Kutlamalar kapsamında Tekirdağ İl Emniyet Müdür Vekili Gökhan Seven ve beraberindeki heyet Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan?ı ziyaret etti.

Türk Polis Teşkilatının 164. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Tekirdağ İl Emniyet Müdür Vekili Gökhan Seven, Emniyet Müdür Yardımcısı Atilla Semercioğlu ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Emniyet Amiri Selahattin Güven Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ı ziyaret etti. Vali Doğan a Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü adına çiçek sunan Seven, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını aktardı.
"POLİS TEŞKİLATI ARTIK BİLGİ TRANSFER EDİYOR"
Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, ziyarette yaptığı konuşmada, polis teşkilatının pek az kuruma has özel bir tarihe sahip olduğuna değindi. Türk Polis Teşkilatı nın 164. yıl dönümünü kutladığını hatırlatan Doğan, bu süre zarfında çok önemli hadiseler yaşandığını vurguladı. Türk Polis Teşkilatı nın bugün geldiği noktada dost ve düşman pek çok kişinin hayranlık duyduğu bir konuma yerleştiğini vurgulayan Vali Doğan, "Polis Akademileri üniversite seviyesinde eğitim veriyor. Her polisimiz de yüksek okul seviyesinde öğrenim görüyor. Son dönemlerdeki gelişmelerle modern bir yapıya kavuşan polis teşkilatı öyle bir gelişim gösterdi ki daha önce bilgi transfer ettiği ülkelere şimdi kendi bilgi transfer ediyor. Türk Polis Teşkilatı artık dünyadaki bazı ülkelerin emniyet teşkilatlarının organizesine yardım etmeye başladı. 20 den fazla ülkenin emniyet mensupları Türkiye ye gelerek polis akademilerinden eğitim alıyorlar." dedi.
"AKILLARA KORKU DEĞİL SEVGİ VE KARDEŞLİK GELİYOR"
Vali Doğan, Türk Polis Teşkilatı nın gösterdiği gelişmenin merkezi yönetimin revize çalışması olduğunu anımsatarak, teşkilatın gelişmesi için ayrılan kaynağın da iyi değerlendirilerek teşkilatın modernize edildiğini vurguladı. Polis Teşkilatındaki yenilik çalışmalarının bir yansımasının da Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olduğunu anlatan Doğan şöyle konuştu: "Toplum Destekli Polislerimiz halk ile bütünleşmeyi öğrendi. Polisin halk ile bu yakınlaşmasını para yada herhangi bir şey sayesinde kurulması imkansızdır. Bu gayret polisi de içeren toplumsal dokunun sağlamlığıyla açıklanabilir. Artık polis denildiğinde vatandaşların aklına korku değil sevgi ve kardeşlik geliyor. Tabi bu havaya muhalif bazı olumsuz örnekleri de görebiliyoruz ancak bunların da zamanla daha da azalacağını umuyoruz." dedi.
164. YIL ÇEŞİTLİ ETKİNLERLE KUTLANACAK
Tekirdağ İl Emniyet Müdür Vekili Gökhan Seven ise teşkilatının saygın bir görevi yerine getirdiğine işaret ederek Türk Polis Teşkilatı nın 164. yıl dönümünde Tekirdağ da çeşitli etkinliklerde bulunacaklarını aktardı. Polis Teşkilatının 164. kuruluş yıldönümü Tekirdağ da bir dizi etkinlikle kutlanmaya devam edecek. Etkinlikler kapsamında bugün polisler şehit ailelerini ziyaret edecekler. Yarın ise Polis Emeklileri Derneği ile Huzurevi ziyareti gerçekleştirilecek. Perşembe günü ise Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kurban kesimi yapılacak. Aynı gün akşam namazına müteakip Rüstempaşa Camisinde Mevlid-i Şerif okunacak. Polis Teşkilatının kuruluş töreni ise 10 Nisan Cuma günü Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleştirilecek. Törende, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ile Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Gökhan Seven birer konuşma yapacaklar.