info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye nin İlk Huzurevi Tiyatrosu Ayakta Alkışlandı

Çorlu Huzurevi nde kalan ve yaşları 60 ila 80 arasında değişen 12 huzurevi sakini, tiyatro gösterisi sundu.

 

Aralarında iki görme engellinin de bulunduğu huzurevi sakinleri, tiyatroculara taş çıkartacak bir performans sergiledi. Türkiye`de daha önce kamuya ait huzurevlerinde hiç gerçekleştirilmemiş bir etkinliğe imza atan Çorlu Huzurevi sakinleri, Şinasi`nin ünlü oyunu Şair Evlenmesi'ni sahneledi.
 
Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde, pek çok ilki bir arada barındıran oyun izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunun yönetmenliğini üstlenen Tayfun Gül Türkiye`de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ben huzurevinde kalanlardan çok şey öğrendim umarım onlara da bir şeyler öğretebilmişimdir. Kendimi çok mutlu hissedeceğim" dedi. 2`si görme engelli 12 huzurevi sakinin sahne aldığı Şair Evlenmesi adlı oyun izleyenleri kahkahalara boğdu. Huzurevi sakinlerinin ayakta alkışlandığı oyun sonunda izleyiciler sanatçılara taş çıkartan bir performans ortaya koyan yaşlıları tebrik ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'in de izlediği oyun sonunda Vali Kemelek ve eşi Zehra Kemelek de sahneye gelerek oyuncuları tek tek tebrik etti. 
 
Yaşlılıkta sıkça rastlanan unutkanlık, Alzheimer hareketsizlik gibi çok önemli rahatsızlıkların önüne geçebilmek için çareyi tiyatroda bulan Çorlu Huzurevi sakinleri, Şinasi'nin yazdığı Şair Evlenmesi isimli oyunuyla kendilerini izlemeye gelenler ile buluştular.
 
Repliklerini unutmamak için Çorlu Huzurevi Merkezi Müdürlüğü Tiyatro öğretmeni Tayfun Gül eşliğinde çok sık provalar yapan huzurevi sakinleri, tiyatroda oyun için kullanılan kostümlerde yine huzurevinde tasarlayarak yaptı.