info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Sakatlar Derneği nin Şubesi Oldu

Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği artık Türkiye Sakatlar Derneği nin şubesi.

Kapaklı'nın ilçe olmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği'nin şubesi olmak için müracaat eden Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği'nin bu talebi kabul edildi. Dernek Başkanı Ali Karaca, şube onayının Genel Merkez tarafından yapıldığını belirterek, şu günlerde resmi işlemlerin yapıldığını söyledi.

Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, Türkiye Sakatlar Derneği'nin 25-28 Nisan tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 'Başkanlar Kurulu Toplantası'nda Derneklerinin şube olması için söz aldığını açıklamıştı. Üç ay sonra Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi, Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği'ni şube olması için onayı verdi. Dernek Başkanı Ali Karaca, şube olmak için resmi işlemleri başlattıklarını söyledi.

ARTIK KAPAKLI ŞUBESİ
 
Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği'nin şubesi oldu. Birkaç gün önce gelen 'Onay'ın ardından resmi işlemleri başlatan Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, ilk kez şube olma taleplerini Türkiye Sakatlar Derneği'nin 25-28 Nisan 2013 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen 'Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından yapmıştı. Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, toplantının dönüşünde bir basın toplantısı düzenleyerek şunları söylemişti:
"Türkiye Sakatlar Derneği'nin bir şubesi olmamamıza rağmen davet aldık. Şube Başkanları'nın katıldığı toplantıda Genel Başkan Şükrü Boyraz, Kapaklı'nın artık ilçe olduğu için bizim derneğimizi de şube olarak kabul edebileceklerini söyledi." Başkan Ali Karaca'nın, geçtiğimiz Mayıs ayının ilk günlerinde yaptığı bu açıklamanın ardından üç ay geçtikten sonra 'Şube' onayı çıktı. Karaca, şu günlerde Türkiye Sakatlar Derneği'nin şubesi olmak için resmi işlemleri başlattıklarını, birkaç gün içerisinde bir basın toplantısıyla duyuracaklarını kaydetti.
 
MEVCUT DERNEK KAPANACAK
 
Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, şube olmak için mevcut derneğe artık ihtiyaç bulunmadığını belirtti. Başkan Karaca, "Türkiye Sakatlar Derneği'nin şubesi olmak için mevcut derneğe ihtiyaç yok. Bu nedenle önce Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği'ni kapatacağız. Derneği fesih ettikten sonra, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi'ni kuracağız. Şu an mevcut derneğin feshi için işlemleri başlattık. Bu arada şube içinde kuruluş işlemlerini başlattık" açıklamasını yaptı.
 
2010'DA KURULMUŞTU
 
Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği 25.05.2010 tarihinde kurulmuştu. Üç yıldan fazla süreden beri Kapaklı'da engellilere yönelik faaliyetler yürüten Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği ilk kongresini de 2010 yılının Kasım ayında gerçekleştirmişti. Derneğin Kurucu Başkanı Ali Karaca, ilk kongrede de Başkanlığa seçilmişti. Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği ilk kongreye 62 üye ile giderken şu günlerde 100'e yakın üyesi bulunuyor.