info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Uzman doktorlar Tekirdağ da

Sağlık Bakanlığı ve Talasemi Federasyonu işbirliğiyle "Ulusal Talasemi Eğitim Semineri" Talasemi konusundaki profesyonelleri Tekirdağ da bir araya getirdi.

Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdür Yardımcısı Dr. Tanju Altunsu Türkiye de beta-talasemi taşıyıcı sıklığının yüzde 2.1 olduğunu ifade ederek yaklaşık 1 milyon 300 bin taşıyıcı ve 4 bin civarında hasta olduğunu söyledi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası nda düzenlenen seminere Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdür Yardımcısı Dr. Tanju Altunsu, Talasemi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Karakaş, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Özkınay, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muzaffer Demir, Prof. Dr. Betül Biner ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye de beta-talasemi taşıyıcı sıklığı yüzde 2.1 olduğunu ifade eden Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdür Yardımcısı Dr. Tanju Altunsu, yaklaşık 1 milyon 300 bin taşıyıcı olduğunu söyledi. Dr. Altunsu "Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ve Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından şimdiye kadar yapılan hizmetleri organize etmek ve hizmetleri yaygınlaştırmak amacıyla, hastalığın görülme sıklığı göz önüne alınarak Tekirdağ ın da aralarında bulunduğu riskli 33 ilde Hemoglobinopati Kontrol Programı başlatıldı.
Programın temel amacı, toplum taraması, genetik danışma (rehberlik), Halk eğitimi, doğum öncesi tanı ve tedavi yöntemleri kullanılarak, anormal hemoglobin hastası doğumunun uygun strateji ile önlenmesidir. Türkiye de 4 bin civarında hasta vardır. Her yıl yüzlerce hastalıklı çocuk dünyaya gelmekte, aileler ve toplum maddi ve manevi zarara uğramaktadır. Hedefimiz mevcut hemoglobinopati hastalarının yaşam sürelerinin uzatılarak, yaşam kalitelerinin arttırılmasıdır" dedi.