info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Veliköy Çok Programlı Lisesi’nden Büyük Başarı

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Veliköy Beldesi’nde Veliköy Çok Programlı Lisesi Kimya Teknolojileri Bölümü öğrencileri Leonardo Da Vinci hareketlilik programı kapsamında hazırladıkları ‘İlaç Üretiminde Kullanılan Enstrümental Analiz Cihazlarının Uygulamalı Eğitimi’ başlıklı projesi 2014 Ulusal Ajans Avrupa Birliği ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edildi.

Veliköy Çok Programlı Lisesi’ni ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, okul içerisinde bulunan Kimya laboratuarında öğrenci ve öğrencilere buluştu. Başarılarından dolayı okul yönetimini kutlayan Kaymakam Kubilay, “Okul ziyaretlerimden ilkini buraya yapmak istedim. Çünkü önceki toplantılarda okullara Avrupa Birliği hibe programlarına proje hazırlamalarını istedim. Ve bunu ilk olarak başaran bu okul oldu. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.
 
Proje kapsamında İsveç’i ziyaret edecek olan Veliköy Çok Programlı Lisesi’nin 100 bin Euro’luk kaynağın da sahibi olacağını ifade eden Kaymakam Kubilay, “Böyle bir projenin ilçemizde kabul edilmesinden dolayı çok gururluyum” şeklinde konuştu.
 
Projenin sahibi olarak İsveç’e 20 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen ile gidecekleri bilgisini veren okul müdürü Muzaffer Arslan, “2-22 Mart tarihleri arasında öğrencilerimiz İsveç’in Stockholm şehrinde olacaklar. Burada hem bölümleri hakkında bilgi alacak hem de dillerini geliştirecekler. Bu projeye sahip Tekirdağ’da bir tek biz varız. Projeye ortak olarak Çorlu Kız Meslek Lisesi’nden de 20 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen bize eşlik edecek.” dedi.