info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yaz Kampında İkinci Dönem Başladı

Özel Gülerçin Koleji tarafından düzenlenen uluslararası Yaz ve Gençlik Kampı’nın ikinci dönemi için başta Fransa ve Rusya olmak üzere birçok ülkeden 16 öğrenci 16 Ağustos tarihinde Çerkezköy’e geldi.

31 Ağustos’a kadar Çerkezköy’de kalacak öğrenciler, burada Türk öğrencilerle birlikte, sosyal aktivitelere ve gezilere katılacak. Yaz ve gençlik kampı programımın ikinci dönemi hakkında bilgi veren Özel Gülerçin Koleji Müdürü Süleyman Sezgin, “Okulumuza Fransa’dan 5, Rusya’dan 4, Sırbistan’dan 3, İtalya’dan 3 ve Almanya’dan 1 olmak üzere toplam 16 öğrenci 15 gün süreyle okulumuz sosyal tesislerinde onlar için ayırdığımız yerde ikamet edecekler. Sonrasında bir İstanbul gezimiz olacak ve Çerkezköy’de kurum ve kuruluşları ziyaret edeceğiz” dedi.

16 AĞUSTOS TARİHİNDE GELDİLER
 
Özel Gülerçin Koleji tarafından düzenlenen uluslararası Yaz ve Gençlik Kampı’nın ikinci dönemi için başta Fransa ve Rusya olmak üzere birçok ülkeden 16 öğrenci Çerkezköy’e geldi. Özel Gülerçin Koleji’nin hiçbir ırk, din, dil ve cinsiyet ayırımı gözetmeksizin değişik ülke ve kültürlerden gelen katılımcılarla 2013 Uluslararası Yaz ve Gençlik Kampını başlattıklarını ifade eden okul Müdürü Süleyman Sezgin, “6-7-8. sınıf ve lise öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan bu kampın amacı, gençler arasında uluslararası dostluk bağlarını geliştirmektir. Dünyanın dört bir yanından ülkemize değişik kültürleri tanımaya ve çalışmaya gelen gençler, aralarında güçlü bağlar ve dostluk ilişkileri kuracaklardır” dedi.
 
BU PROJE BELKİ DÜNYA DA BİR İLK OLACAKTIR
 
Farklı ülkelerden gelen yabancı öğrencilerle Türk öğrencilerinin kaynaşması açısından büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Sezgin, “Yaz Kampı'nın barış, mutluluk ve huzur için önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz. Gençlik kampının farklı ülkelerden gelen gençlerin Türk öğrencilerle kaynaşmaları ve dil pratiği yapma imkanı sağlaması açısından farklı tecrübeler sunuyor. Yaz Kamplarının Türkiye'de bugüne kadar yalnızca üniversiteler, belediyeler ve çok büyük kuruluşlar tarafından organize edildi. Bu yıl ise Özel Gülerçin Koleji'de yaz kampı düzenledi. Bu proje yalnızca Türkiye ile kalmayıp belki de dünyada bir ilk olacaktır. Çocuklarımız için geleceğimiz için. Onların barışı, mutluluğu, huzuru için yapılacak sosyal bir proje durumundadır” açıklamasında bulundu.
 
SOSYAL TESİSLERDE KONAKLAYACAKLAR
 
Ders yükünden Yaz Kampı sayesinde kurtulacaklarını sözlerine ekleyen Süleyman Sezgin, “Yabancı öğrencilerimiz sebze meyve ekecek, spor yapacak, müzik ile ilgilenecekler. Belki de ilk kez bir okul öğrencilerine test ve ders zorunluluğu kılmadan onların aktivite yapmalarını istiyor. Ders stresi yaşamadan eğlenerek, yeteneklerini geliştirme imkanı bulacaklardır. Projeye katılan öğrencilerimiz kendi istek ve arzularına göre futbol, basketbol, voleybol, satranç gibi spor dalları; gitar, koro ve drama gibi dallarda kendilerini geliştireceklerdir. Yapılan her çalışma sonuçlarını tiyatro, müzik gibi araçlarla dönem sonunda halkımıza ve velilerimize sergilenecektir. Kamp dahilinde yurt dışından gelen 16 öğrenci 15 gün süreyle Özel Gülerçin Koleji Sosyal Tesisleri’nde konaklayacaklar” diye konuştu.