info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Cami İçin Çalışmalar Başladı

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi, Cengiz Topel Caddesi Tepe mevkiinde eksikliği hissedilen camii için ilk adım atıldı.

 

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi, Cengiz Topel Caddesi Tepe mevkiinde eksikliği hissedilen camii için ilk adım atıldı.
 
Tepe Emlak Mescid Camii Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Engin Saka, tamamlandığında caminin bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ifade ederek "Camimizin yapımına hafriyat çalışmaları ile başladık. Hafriyat çalışmalarını Sivrioğlu Hafriyat üstlendi. Yardımlarla camimizdeki çalışmalar sürecek" dedi.
 
Hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ifade eden Saka "yardım etmek isteyen vatandaşlar bağışlarını tepedeki mescidimize yapabilir. Çerkezköy halkının yardımlarını bekliyoruz." Diye konuştu.
 
Cami'nin mevcut mescidinin yanında inşa edileceğini söyleyen Engin Saka "Camimiz tamamlandığında mescidimiz yıkılacak. Mevcut mescid yerimiz camimizin avlusu olacak" bilgisini verdi. Hafriyat çalışmalarının tamamlanmasının ardından caminin temelinin atılacağını kaydeden Saka yardımseverlerin katkılarıyla camiyi 1.5 yılda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
 
Saka cami projesi hakkında da bilgi vererek şunları söyledi: "Camimiz bodrum, zemin ve üst kat olmak üzere 3 ayrı kattan oluşacak. Bodrum katında abdesthane, tuvaletler,
 
gasil hane, eğitim alanı, ibadet alanı ve dükkan depolarının bulunacağı camiinin, zemin katında ibadethane, imam evi ve dükkanlar bulunacak. Üst katında ise sadece bayanlar için olan ibadet alanı olacak."