info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yenice Beldesi ne Üst Geçit Yapıldı

D?110 karayolunda gerçekleştirilen eylemde vatandaşların üst geçit istiyoruz diye haykırışlarının ardından Çorlu ya bağlı Yenice beldesine üst geçit yapıldı.

Geçtiğimiz Haziran aynın başlarında meydana gelen kazada belde sakinlerinden 19 yaşında bir gencin yolcu otobüsünün altında kalarak yaşamını yitirmesinin sonrasında D?110 Karayolu nun Çorlu ya bağlı Yenice Beldesi mevkiine üst geçit isteyen yaklaşık 250 kişi yolu bir süreliğine ulaşıma kapatarak eylem yapmıştı.

Eyleme müdahale eden jandarma ekipleri ile vatandaşlar arasında kovalama ve kısa süreli arbedeler yaşanmıştı. 19 Haziran 2009?da İstanbul ? Tekirdağ karayolunun Çorlu ya bağlı Yenice Beldesi kesiminde vatandaşlar eylem yaparak, ellerindeki dövizler ve pankartlarla D?110 Karayoluna gelen kadınlı ? çocuklu yaklaşık 250 kişilik grup jandarma ekiplerinin uyarıları ve alınan tüm önlemlere rağmen yolu trafiğe kapatmak istemiş ve ?üst geçit istiyoruz? diye haykırmışlardı.

Eylem Sonrası Üst Geçit Yapıldı

Önceki yıllarda da zaman zaman ölümlü trafik kazalarının meydana gelmesi ve karşıdan karşıya geçmenin zor olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililerden üst geçit yapılmasını istemişti. Gerçekleştirilen eylemin ardından harekete geçen yetkililer, bölgeye üst geçit yapılmasına şeklinde karar aldılar. Bölgede yaşayan vatandaşların gerçekleştirdiği eylemin ardından, aradan geçen 2?3 aylık gibi kısa bir süre içerisinde çelik konstrüksiyondan yapılan üst geçit hizmete girdi.

Üst Geçit İçin Teşekkür

Yapılan üst geçit nedeniyle yetkililere teşekkür eden vatandaşlar; "Burada çok canlar yandı, çok kişi hayatını kaybetti. Umarız artık herkes yapılan üst geçidi kullanırda üzücü olaylar yaşanmaz. Sadece üst geçidin yapılması ile olmuyor, vatandaşlarımız da duyarlı olup üst geçidi kullanması gerekiyor. Duyarlılık göstererek buraya üst geçit yapılmasını sağlayan yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştular.