info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeniçiftlik Doğalgaza Kavuşuyor!

2011 yılı içerisinde doğalgazın Yeniçiftlik Beldesi ne de getirilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu na yapılan başvurunun ardından, Beldenin doğalgaz kullanımına uygun olduğuna karar verildi.

   2011 yılı içerisinde doğalgazın Yeniçiftlik Beldesi'ne de getirilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na yapılan başvurunun ardından, Beldenin doğalgaz kullanımına uygun olduğuna karar verildi.

   2011 yılı içerisinde doğalgazın Yeniçiftlik Beldesi’ne de getirilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuru yapıldı. Başvurunun ardından EPDK’ dan dağıtım bölgesinin genişletilip Yeniçiftlik Beldesi’nin de bu bölgeye katılabilmesi için bazı kurumlara başvuru yapılması gerektiği bildirildi. Yeniçiftlik Belediyesi de hemen faliyete geçerek talebini Çorlu ÇORDAŞ Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’ye bildirdi. Şirket tarafından  gerekli incelemelerin yapılmasının ardından fizibilite raporları hazırlandı.Sonuç olarak Yeniçiftlik Beldesi’nin doğalgaz kullanımına uygun olduğu saptandı.

       ÇORDAŞ Müdürü Rıza Temizkan bu haberi bizzat Yeniçiftlik Belediyesi’ne gelerek Yeniçiftlik Belediye Başkanı Kadir ÜNAL ile paylaştı. Doğalgazın Yeniçiftlik Beldesi’ne getirilmesiyle ilgili olarak karar almak üzere Belediye Meclisi olağanüstü toplanmaya karar verdi.Alınacak olan kararı duyan Yeniçiftlikliler: "İnşallah en kısa zamanda doğalgaza kavuşuruz." dedi.

5 BİN 500 İMZA ÇOK ETKİLİ OLDU

       Yeniçiftlik Belediye Başkanı Kadir ÜNALl bu gelişmelerden son derece memnun olduğunu belirterek: "Beldemizde doğalgaz çalışmalarının başlaması için alınacak kararda duyarlı vatandaşlarımızın 5500 adet imzası çok etkili oldu. 2005 yılından beri Enerji Bakanlığı'na, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na ve ÇORDAŞ'a yazılan dilekçelerin karşılığı artık alınıyor. Bu güzel haber Yeniçiftlik'e hayırlı, uğurlu olsun inşallah"  dedi.

       ÇORDAŞ Müdürü Rıza Temizkan :" Yeniçiftlik Beldesi'ne doğalgaz verememizin temel nedeni Trakya Bölgesine doğalgaz dağıtımı yapılırken Marmara Ereğlisi ilçesinin doğalgaz talebinde bulunmak için geç davranması oldu. Marmara Ereğlisinden önce doğalgaz talebinde bulunan Çorlu, Muratlı, Çerkezköy ilçelerinin taleplerini karşıladıktan sonra sizlerin talepleri gerçekleştirilecektir. Yani Marmara Ereğlisi ilçesi zamanında doğalgaz için müracaat etseydi, şimdiye kadar diğer ilçe ve beldelerde olduğu gibi Yeniçiftlik'te de doğalgaz bağlantısı olacaktı.Şimdi bulunduğumuz noktaya bakıldığında ise uzun uğraşmaların sonucuna gelindiğini görüyoruz. İnşallah doğalgaz Yeniçiftlik için hayırlı olur." dedi.

SU KUYULARI HAYAT VERDİ

       Öte yandan Yeniçiftlik Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü, Yeniçiftlik Beldesi'nin içme suyunu karşılamak için içme ve kullanma suyu kuyusu açılmasını sağladı. Yeniçiftlik Belediye Başkanı Kadir ÜNAL'ın talmatıyla kullanılmaya başlanan içme ve kullanma suyu kuyusu yaklaşık 220 metre derinliğe sahip, 3 bin metre boru döşenen kuyuya su pompası koyularak elektrik çekildi.Buradan çıkarılan sular pompalar yardımıyla terfi deposuna aktarılıyor. Terfi deposunda klorlanan sular, yatay motorlar yardımıyla depolara veriliyor. İlk etapta Çeşmeli Köyü, sahil bölgesi ve Yıldızkent semtine su verildi. Yeniçiftlik Belediyesi'nin açtığı ihale ile faaliyete geçen kuyular sayesinde Yeniçiftlik halkı son derece rahat bir yaz geçirdi.

       Başkan Kadir ÜNAL tüm bu çalışmaları yakından talip ederek: " Eskiden barajdan günde 300 ton su alınırken, açılan su kuyusu ve kurulan tesis sistemiyle su alımı 500 on daha artarak bin 800 tona ulaştı. Beldemizin üst mevkiinde de 4 adet küçük su kuyumuz bulunmaktadır. Bu kuyulardan da gecede yaklaşık 300-400 ton su çekilip vatandaşlarımıza ulaştırılıyor.  Aslında Yeniçiftlik Beldesi su bakımından fakir bir bölge değil.fajat vatandaşlarımızın daha da rahat etmesi, hiç sıkıntı yaşamaması için çabalıyoruz. Suyumuz vardı, takviye amaçlı bu kuyulardan yararlanıyoruz. Bu büyük proje Yeniçiftlik halkı için çok hayırlı inşallah hayırlı olacak" dedi.