info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yıldırım fabrikayı yaktı

Çorlu da bulunan DESA Deri Fabrikası nda yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Yangın, itfaiye ekipleri tarafından uzun süren çabalar sonucunda söndürülürken, olayda 4 kişi yaralandı.
Çorlu da Deri Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan bir fabrikaya yıldırım düşmesi sonucu fabrikada yangın çıktı. Dumandan etkilenen 4 işçi hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgilere göre, Çorlu da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle zaman zaman ilçenin bazı bölgelerine yıldırım düştü. Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan ve olay anında yaklaşık 120 kişinin çalıştığı DESA Deri Fabrikası na da yıldırım isabet etti. Fabrikanın en üst katında yangına da neden olan yıldırım düşmesinin ardından molada olan işçiler büyük bir panik yaşayarak kendilerini fabrika dışına atmayı başardı.
Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü`ne ait 3 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın uzun uğraşlar sonucu söndürülürken, fabrikayı kaplayan yoğun dumandan nedeniyle bazı itfaiye erleri ve işçiler zehirlenme tehlikesi geçirdi. Yıldırım düşmesi esnasında çıkan gürültü nedeniyle korkuya kapılan 4 bayan işçi ise olay yerine çağırılan ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Can kaybının yaşanmamasının şans olarak nitelendirildiği olayda sağlık görevlileri ambulanstan anons yaparak fabrika işçilerinin bir araya toplanmasını istedi. Fabrika içerisinde kalan işçi olup olmadığını kontrol eden sağlık görevlileri içeride kalan işçi olmadığından emin olmaya çalıştı.
Büyük bir gürültü duyduklarını ve olay anında fabrika bahçesinde olduklarını söyleyen bir işçi, "Büyük bir gürültü oldu. Ne olduğunu anlayamadık, çok korktuk, adeta patlama oldu. Sonradan yıldırım düştüğünün farkına vardık" dedi.