info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Zabıta dan sigara savaşı

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde zabıta ekipleri, iş merkezleri, pasajlar ve alışveriş merkezlerinde sigaranın insan üzerindeki zararlarını anlatan kitapçık ve afişler dağıtıyor.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından bastırılan Sigaranın İnsan Üzerindeki Zararları adlı kitapçık ve afişler esnafa ve vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. İnsan hayatını önemsiyoruz başlığıyla hazırlanan kitapçıkta sigaranın insan sağlığına zararları, sigara yasağı olarak bilinen kanunla belediyelere düşen görevler gibi pek çok konuda bilgi yer alıyor.
Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli ve Zabıta Müdür Vekili Birol Uçar tarafından derlenen bilgilerle insanların sağlıklı yaşamına katkıda bulunmak hedefleniyor. Hazırlatılan kitapçıkları alışveriş merkezlerinde, pasajlarda ve caddelerde vatandaşlara dağıtan zabıta ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.
Vatandaşlara sigaranın zararlarını anlatmak için üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirten Zabıta Müdür Vekili Birol Uçar, "Hazırlattığımız kitapçık sigaranın zararları ile ilgili bilgiler içeriyor. Ayrıca özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde bu kanunla ilgili yasaklar 18 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe girecektir. Çorlu Belediyesi ve Zabıta Müdürlüğü olarak insan hayatını önemsiyoruz" dedi.
Afişler de, Çorlu da iş merkezleri ve pasajlara asılmaya başlandı. Sigara içmenin kanunen yasak olduğu yerlere asılan afişlerde Burada sigara içilmez, cezası 69 TL şeklinde uyarılar yer alıyor.