info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, ABDde Chp ve Kadınların Temsillcisi Oldu

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 60. Oturumunda CHP’yi temsil etmek üzere ABD’ye gitti.

Yüceer, Newyork ve Washington’da 1 haftadan fazla süren temaslarında diğer ülkelerden gelen kadın temsilcilerle kadın hakları üzerine görüş alışverişinde bulundu. 

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 60. Oturumunda CHP’yi temsil etmek üzere ABD’ye gitti. Kadın Erkek Eşitliği Fırsat Komisyonu Başkanvekili Yüceer, ilk olarak heyetle birlikte Türkiye’nin her yıl düzenli olarak katılım sağladığı Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun (KSK) 60. Oturumu “Kadınların Güçlendirilmesi ve Bunun Sürdürülebilir Kalkınmayla Bağlantısı”na katıldı. Yüceer, Toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi ve kadınların güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen oturumda CHP’yi temsil etti. Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe konusunda iyi uygulama örnekleri olan Avusturya ve İsveç heyetleriyle görüştü. 

 BM KADININ STATÜSÜ KOMİSYONU KEFEK Heyeti BM Kadının Statüsü Komisyonunda İtalyan, Alman, Pakistan Heyeti ile görüştü. Daha sonra ABD Kongresi Kadın Çalışma Grubu Üyesi Rosa De Laura, Women's Foreign Policy Group Baskanı Patricia Ellis, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Eddie Bernice Johnson ile bir araya geldi. 

KURUM VE KURULUŞ ZİYARETLERİ Başkanvekili Yüceer, KEFEK heyeti ile daha sonra Washington’da Congressional Caucus for Women’s Issues (Kadın Sorunları Hakkında Kongre Çalışma Grubu), White House Council on Women and Girls (Beyaz Saray Kadınlar ve Kızlar Konseyi), SETA Washington Temsilciliği, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda bulunan Office of Global Women’s Issues (Küresel Kadın Meseleleri Ofisi) kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti. 

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI ABD Washington Büyükelçisinin 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle düzenlediği davete katılan Yüceer, ABD'deki Türk dernekleri ile bir araya geldi. Programda Çanakkale Şehitleri anıldı. KADIN İSTİHDAMI KONUŞULDU CHP’li Yüceer, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Küresel Kadın Konularından Sorumlu Büyükelçi Catherine M. Russel ve ABD Çalışma Bakanlığı yetkilileri ile kadın istihdamı ve kadın çalışanların hakları konusunda görüştü. 

BEYAZ SARAY ÖNÜNDE TERÖR PROTESTOSU 
CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ı da ziyaret eden Yüceer, Washington'da Beyaz Saray önünde Ankara'da yaşanan hain terör saldırısını protesto etti. Ellerinde Türk bayrağı bulunan Washington’da yaşayan vatandaşlar, üzerinde “Ankara” yazılı siyah bir çelenk taşıdı. Bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin resimlerinin yanı sıra “Alışmayacağım”, “Alışmayacağız” yazılı dövizler yere serildi. 

Mumlarla “Ankara” yazıldı; hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

KEFEK Başkanvekili Candan Yüceer, 1 haftalık temaslarının ardından yurda döndü.
Kaynak : Murat Ürtekin