info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Tekirdağ Milletvekili Yüceer, Çerkezköy - Kapıkule Tren Seferleri İptal Edilme Gerekçesi Nedir

15 Şubat 2016 tarihinde ani bir kararla Çerkezköy-Kapıkule tren seferlerinin kaldırılmasını,haber merkezimizce gündeme getirmiştik

Bu haberi CHP Tekirdağ milletvekili Dr.Candan Yüceer anında meclise taşıyarak,Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, durdurulan Çerkezköy-Kapaklı-Uzunköprü tren seferlerini Meclis gündemine taşıdı. 

Yüceer, “Trakya halkı 2016 yılında seçim vaadi olarak hızlı treni beklerken, ekspres tren seferlerinden de olmuştur” dedi. Yüceer, adı halk arasında “ölüm yoluna” çıkan Kapaklı-Saray, Tekirdağ-Hayrabolu ve hızlı tren projesini de sordu. ANKARA// CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Genel Seçim öncesi “törenle” açılan ve birkaç ay sonra durdurulan Çerkezköy-Kapaklı-Uzunköprü tren seferlerini Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, “Trakya halkı 2016 yılında seçim vaadi olarak hızlı treni beklerken, ekspres tren seferlerinden de oldu” dedi. 

4 YILLIK ÇİLE 
CHP’li Yüceer, gerekçesinde Çerkezköy ve İstanbul istikameti yönündeki tren yolunun 2012’nin Mart ayından bu yana bakım ve yenileme çalışmasına alındığını bildirdi. Yüceer, “Genel seçim öncesi “törenle” açılan 1. Bölgedeki Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferleri sadece 2 ay yapılabilmiştir. TCDD Genel Müdürlüğü internet sitesinden 1. Bölgede yer alan Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferlerinin 15 Şubat itibariyle durdurulduğu açıklanmıştır” dedi. 

TEKİRDAĞLILAR MAĞDUR EDİLİYOR 
Muratlı-Tekirdağ tren seferlerinin, sadece birkaç ay sürdükten sonra iptal edildiğini kaydeden Yüceer şöyle devam etti: 7 yıldır bir türlü bitirilemeyen, onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan, halk arasında adı ölüm yoluna çıkan Kapaklı-Saray arasındaki duble yol ve birçok ölümlü kazanın yaşandığı Tekirdağ-Hayrabolu yolunun yapımı için de iktidarınız tarafından sözler verilmiş ancak yolda herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. Bir türlü bitmek bilmeyen yol yapımları ve sözde kalan seçim vaatleri nedeniyle Tekirdağlıların mağdur edildiğini söyleyen Yüceer, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: 

İPTAL EDİLME GEREKÇESİ NEDİR? 
-Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy ekspres tren seferlerinin iptal edilme gerekçesi nedir? 
-Açık kaldığı süre içerisinde kaç yurttaşımız bu seferlerden yararlanmıştır? -Güvenli ve ucuz ulaşım anayasal bir haktır. Halkın ulaşım mağduriyetinin giderilmesi için bakanlığınız tarafından şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır/yapılacak mıdır? 

KAPAKLI-SARAY YOLU NE ZAMAN BİTİRİLECEKTİR? 
-Kapaklı-Saray arasında 7 yıldır yapılmayan yolun ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Yolun tamamlanamamasının gerekçesi nedir? 
-Birçok ölümlü kazanın yaşandığı Tekirdağ-Hayrabolu yolu yatırım planına alınmış mıdır? Yenileme çalışmalarına başlanacak mıdır? Ne zaman başlanacaktır? 

HIZLI TREN PROJESİ NE AŞAMADA? 
-İstanbul Halkalı istasyonundan başlayarak Edirne Kapıkule istasyonunda sonlanacak 229 kilometrelik hızlı tren projesi ne aşamadadır? 
 -Hızlı trenin ihalesi ne zaman yapılacak, inşaatına ne zaman başlanacaktır? Hızlı tren projesinin ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir?”Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin