info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun; Çorlu Devlet Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Dönüştürülsün

CHP Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygun,Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Çorlu Devlet Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülmesini ve artan kızamık hastalığına çözüm bulunmasını isteyen Aygun soru önergesinde; "Kaliteli sağlık hizmetini, nitelikli personeli ile son teknolojiye uygun araçlarla zamanında, doğru ve etkili, hasta ve çalışanlarının haklarını koruyarak kolay erişilebilir şekilde vatandaşlarımıza eriştirmek için eğitim ve araştırma hastaneleri önem arz etmektedir.

Tekirdağ ilimizin Çorlu İlçesi’nde araştırma ve eğitim hastanesinin yoksunluğu söz konusudur.

Bu bağlamda;

1. Çorlu Devlet Hastanesi’ni “Çorlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne” dönüştürmeyi düşünür müsünüz?

2. Sağlık personelinin eğitim faaliyetlerinin yapıldığı eğitim ve araştırma hastaneleri; sanayinin geliştiği kentlerde artan hastalıklar nedeniyle önemli bir ihtiyaca dönüşmüştür.Bu nedenle Çorlu’da eğitim ve araştırma hastanesine ihtiyaç bulunmaktadır. Daha nitelikli hasta bakımı ve sağlık sonuçlarına erişim için vazgeçilmez bir gereklilik olan eğitim ve araştırma hastaneleri; toplum genelinde sağlık statüsünü yükseltmeyi hedeflemektedir. Bu konuyu, yeni dönemde gündeminize alacak mısınız?

3. Çorlu’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılmasını; 2024 yatırım programına alacak mısınız?

4. Artan aşı karşıtlığı ve düzensiz göç nedeniyle yeniden hortlayan kızamık vakalarına karşı yeni önlemler alacak mısınız? Kızamığın salgın hastalığa dönüşmesini engelleyecek eylem planınız olacak mıdır?"

Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin