info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Resmen 2020 Avrupa Spor Kenti

Çorlu Belediyesi’nin Avrupa Spor Kentleri Federasyonu’na (ACES Europe) yaptığı adaylık başvurusu sonucunda Çorlu resmen 2020 Avrupa Spor Kenti ilân edildi.

Ekim 2019 tarihinde yapılan ACES Europe adaylık başvurusunun ardından yapılan resmi yazışmalar neticesinde federasyonun gözlemci heyeti 21 ve 22 Kasım 2019 tarihlerinde Çorlu'ya gelerek incelemelerde bulunmuştu. ACES Europe Genel Sekreter Yardımcısı Luca Parnigiani, ACES Europe Balkanlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Anatoliy Iliev, ACES Europe Genel Müdürü Damayn Dikov, Bulgaristan Pazarcık Şehri Belediyesi Meclis Üyesi Reni Kamberova ve beraberindeki heyet ile birlikte 2020 Avrupa Spor Kenti olmak için aday olan kentimize gelerek şehrimizin birbirinden donanımlı spor tesislerini, spor yatırımlarını ve farklı spor dallarında faaliyet gösteren sporcuları ziyaret ettikten sonra nihai kararını verdi.

ACES Europe Başkanı’ndan Resmî Yazı Çorlu Belediyesi’ne gönderilen resmi yazı ile birlikte Çorlu’nun resmî olarak 2020 Avrupa Spor Kenti olduğu ilân edildi. Duyuru ve tebrik mahiyetindeki mektupta ayrıca Çorlu’daki sportif özellikleri açısından sağlık, entegrasyon, eğitim ve uyum gibi konularda ACES Europe’un ana hedeflerine son derece uygun olduğu da belirtildi.

ACES Europe Başkanı Gian Francesco Lupattelli imzasıyla gönderilen mektupta Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 10 Aralık’ta Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenecek ACES Europe Ödül Töreni’ne davet edildi. Türkiye İçin Bir İlk Çorlu’nun 2020 Avrupa Spor Kenti olması hem bölgemiz hem de ülkemiz açısından da ayrıca bir önem taşıyor.

Türkiye’de İstanbul’dan sonra ilk defa kentimiz resmî olarak Avrupa Spor Kenti olarak ülkemizi Avrupa’da temsil etme gururunu erişecek.

Çorlu’muz 2020 yılında Avrupa Spor Kenti olarak spor alanında adını sıkça duyuracak ve örnek bir spor kenti olmanın haklı gururunu yaşatacak.

Kaynak : Murat Ürtekin