info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya ve Balkanların Cem Vakfı İnanç Önderleri Çorlu`da Biraraya Geldi

Cem Vakfı Çorlu şubesi tarafından Silverside otelde Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya ve Trakya şube başkanları olmak üzere, yaklaşık 150 inanç önderinin katılımıyla, “2.Trakya ve Balkanlar inanç önderleri toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıya, Balkan ülkelerinden çok sayıda Alevi inanç önderinin yanı sıra, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu belediye başkanı Ünal Baysan ve Cem Vakfı Trakya dernek başkanları ve üyeleri katılırken, başta CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer olmak üzere hiçbir milletvekilinin katılmaması, Ünal Baysan haricinde hiçbir belediye başkanının iştirak etmemesi, eleştirilere neden oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından bir konuşma yapan Çorlu Belediye başkanı Ünal Baysan, “Ülkemiz birçok kültürel ve inanç zenginliğini içinde barındıran bir yapıya sahiptir. Bu zenginliği en güzel şekilde yaşayan ve yaşatan şehirlerden biri, Çorlu’muzdur. Farklı kültürler ve inançlardan oluşan ve bu coğrafyayı paylaşan bizler, tarih boyunca aynı acılarla üzülmüş, aynı sevinçlerle mutlu olmuş, vatan bildiğimiz bu topraklarda iç içe yaşamışızdır. Bizler farklı kültür ve inançlarımızı ayrıştırıcı değil aksine birleştirici olarak görmüşüzdür. Tarihte özellikle Balkanların fethinde önemli roller üstlenen Türk dervişlerinin Anadolu’dan sonra ilk yerleştikleri coğrafya, Trakya’dır. Bu dervişler gittikleri her yere Ahmet Yesevi’nin, Hacı Bektaş Veli’nin insan anlayışını taşımış ve yaşatmışlardı. Balkanları Türk ve Müslüman yapan, bu bakış açısını günümüze taşıyan bu değerli kişilerdir. Bizler aynı memleketin çocuklarıyız. Birbirimizin canı, kanıyız. Ülkemizin bu zor günlerinde en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberliktir” Dedi.

Ardından söz alan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “Bugün burada, Çorlu olarak bu değerli misafirleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Cem Vakfı Çorlu Şubesi başkanı Muzaffer Birdal ile önemli başarı ve hizmetlere imza atıyor. Çorlu, nüfusuyla İstanbul’u saymazsak, Trakya’nın en büyük yerleşim bölgesidir. Her yıl 10 bin göç alıyor. Cem vakfının çalışmalarını önemsiyoruz. Çünkü ilçemizde 81 ilden vatandaşımız ikamet ediyor ve her inanç ve milliyete sahip güzel bir mozaik oluşmuştur. Her kesimden farklı ibadetlerin, geçmişten geleceğe kültürel değerler taşıdığını görüyoruz. Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor.80’li yıllarda Alevi-Sünni kardeşlerimizi ayrıştırmak için neler yaptıklarını biliyoruz. Bugün birlik ve beraberliği sürdürmek adına herkesin kendine düşen görevi yapması gerekmektedir” Dedi. Kaymakam Levent Kılıç’ın ardından konuşan Cem Vakfı genel başkanı Erdoğan Döner ve Çorlu Cem Vakfı başkanı Muzaffer Birdal, toplantıda görüşülecek sonuç bildirgesi ve AİHM kararları hakkında bilgi verdi. Konuşmaların bitiminde Alevi inanç önderleri temsilciler meclisi üyelerinin seçilmesi, Cem Vakfı AİHM kararları, okullaşma süreci ve genel durum değerlendirilmesi yapıldı. Sonuç bildirgesinin okunması ve toplu fotoğraf çekimiyle toplantı sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin