info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Muratlı Teşkilatında Skandallar Bitmiyor

İl Başkanını Koltuğu Sallanıyor, Chp Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

CHP Muratlı teşkilatı, bu güne kadar yaptığı yanlışlara bir yenisini daha ekledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire başkanlığı tarafından düzenlenen kültür gezileri kapsamında, halkın her kesiminden kişilerin çeşitli illere kültür gezilerine gidebilmesi için tahsis ettiği otobüslerle sadece parti içindeki kendi yandaşları ve akrabaları için yer ayırması, gece yarısı operasyonuyla, Muratlı’dan hiçbir vatandaşın haberi olmadan, kendi gruplarının Eskişehir gezilerine götürülmesi, halkın büyük tepkisine yol açtı.

Kültür gezileri, her ilçenin kültür müdürlüğünce organize edilip, birkaç gün önceden basına bilgi verilerek duyuru yapılır, belediye hoparlörüyle halka bilgi verilir. Muratlı’da ise Eskişehir gezisine, Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı Güler Aktaş, Muratlı CHP İŞlçe Başkanı Ufuk Gençtürk ve Muratlı CHP Kadın Kollarının Yakın Dostları ve Muratlı A.D.D. yönetiminin kimsenin haberi olmadan gece yarısı gizlice gitmesi, BU GEZİNİN FOTOĞRAFLARINI MİSİLLEME YAPAR GİBİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMALARI, Muratlı halkı tarafından büyük tepkisine neden oldu.

Hatta bazı vatandaşlar, bunun CHP gezisi olduğu yönünde eleştirilerde bulundu. Hatta sosyal medyada bir vatandaşın bu konuda eleştirisine, CHP YÖNETİMİNDEN BİRİNİN, “SADECE CHP ÜYELERİ İÇİN” diye yorum yapması tepkilere neden oldu. Bu konuda çeşitli eleştirilerde bulunan vatandaşlar; “ATATÜRK’ÜN MURATLI’YA GELİŞİNİN YILDÖNÜMÜNÜ UNUTAN A.D.D. YÖNETİMİ VE CHP YÖNETİMİ, GEZİLERİN HİÇ BİRİNİ KAÇIRMIYOR. GEZİLER ATATÜRK’TEN DAHA MI ÖNEMLİ?”

“CHP’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜN TÖRENİNDE YER ALMAYANLAR, BU GEZİLERİ HİÇ KAÇIRMIYOR.”

Hep aynı kişiler bu gezilere gidiyor. Muratlı’da CHP yönetiminden bir kısım kişiler ve A.D.D. yönetimindekiler ile yakınları mı var?” Türünde eleştirilerde bulunuyorlar. Bu konuda bir açıklama yapan Tekirdağ Kültür ve Sosyal işler daire başkanı Ahmet POYRAZ, “Bu konuda bizi suçlayanların olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Büyükşehir kültür gezileri için ilçelere araç tahsis ederiz ve bu gezilerin, ilçe belediye kültür müdürlüğünün vesilesiyle, basın ve hoparlörlerle halka duyurulması gerekir. Büyükşehir üzerine düşeni yapmıştır. Sorumluluk, organizasyonu yapan Muratlı belediyesi yetkililerinindir.

Bu tür sıkıntı, sadece Muratlı ve bir başka ilçede yaşanıyor.”Dedi. Muratlı’da skandallar sadece bununla da kalmamıştı;

- CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm milletvekilleri, Yavuz Sultan Selim’in üçüncü köprüye isminin verilmesine karşı gelirken, Muratlı belediyesinin, Belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş’ın önderliğinde, Yukarısırt mahallesinde düzenlenen Yavuz Sultan Selim anma töreni organizasyon masraflarını üstlenmesi, İlçe başkanı Ufuk Gençtürk’ün mesaj yoluyla tüm CHP üyelerini bu anma etkinliğine davet etmesi, belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş, İlçe başkanı Ufuk Gençtürk, Kadın kolları başkanı Kıymet onur ve eşi meclis üyesi Ali İhsan Onur’un bizzat bu anma etkinliğine yönetimleriyle birlikte katılarak anıt mezar yerine karanfil bırakması da tepki toplamıştı.

- Her yıl 3 Haziranda Atatürk’ün Muratlı’ya gelişinin törenlerle kutlanmasına rağmen, bu kişilerin oluşturduğu yönetimler süresince anma töreni unutulurken, kültür gezilerini unutmaması da eleştiriliyor.

- CHP’NİN 93 yıldönümü töreninde 15-20 kişi varken, CHP ve A.D.D. yönetiminden çok kişi bulunmazken, gezilerde bunların tam kadro yer alması da tepki topluyor. Bunları bilmesine rağmen, CHP İl Başkanı Recep Ökten’in, Süleymanpaşa ilçe başkanı Murat Uysal ve Süleymanpaşa kadın kolları başkanı Sebahan Önbey’i hiçbir açıklama yapmadan görevden alması, skandallarda başrol oynayan Muratlı ilçe başkanı ve kadın kolları başkanının görevden alınmaması, “Recep Ökten kimden korkuyor, birilerinden bu konuda bir baskı mı var? “gibi soru işaretlerine neden oluyor.

RECEP ÖKTEN’İN KOLTUĞU BU GELİŞMELERDEN SONRA SALLANIYOR MU?

Muratlı yönetimi nedeniyle kan kaybeden CHP’nin SON OLAYDAN SONRA NE TAVIR ALACAĞI MERAK EDİLİYOR. CHP MURATLI TEŞKİLATI GENEL MERKEZİN TAVRINA RAĞMEN, YAKINDA KUTLANACAK YAVUZ SULTAN SELİM ANMA TÖRENİNE YİNE TAM KADRO KATILACAK MI?

MURATLI BELEDİYESİ BU ANMA TÖRENİNİN ORGANİZASYONUNU YİNE ÜSTLENECEK Mİ? CHP GENEL MERKEZİ BU YAŞANANLAR KARŞISINDA YİNE SESSİZ KALACAK MI?

Kaynak : Murat Ürtekin