info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyükşehir Tarımsal Daire Başkanı Hacı Aslan; Çiftçiye Destek Olacak Yeterli Paramız Yok

Tekirdağ Büyükşehir tarımsal daire başkanı Hacı Aslan, Muratlı Aşağısevindikli mahallesinde çiftçileriyle buğday gübreleme bilgilendirme toplantısı yaptı.

Çiftçiye azot dengesi ve gübre kullanım oranı ile ilgili açıklamalarda bulunan Hacı Aslan, ilginç yorumlarda ve benzetmelerde bulundu. Sunum sırasında yabancı ülkelerin bilinçli tarım uygulamasından bahsederken sürekli, “elin gâvuru yapmış, elin gâvuru uygulamış” türünde örnekler veren Hacı Aslan, basını da bilgisizlik ve siyaset yapmakla itham etti. Basının, “Muratlı’nın 16 köyü varken, neden sadece Ballıhoca ve Kırkkepenekli’ye gübre verilirken, diğer 14 köye verilmediği ve Aşağısevindikli’ye bir buçuk yıl öncevadedilen 20 sera kurulması projesinin uygulanmadığı sorusu üzerine, “Bizim İstanbul, İzmir gibi çok paramız yok. Her sera 15 bin lira,20 sera 300 bin lira eder. Tekirdağ’ın her köyüne de nasıl gübre verelim?” derken, bu gübrelerin hangi kritere göre verdiğini açıklamaması ve basını hedef alması şaşkınlık yarattı.

TARIMSAL DAİRE BAŞKANI İLE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISININ YETKİ KONUSUNDA ÇELİŞKİSİ

Muratlı mera birliği başkanı Mustafa Şen’in, “Muratlı belediyesi mera alanına fidan dikti” sözüne, Tarımsal daire başkanı, “fidan dikemez, kaymakamlığa şikâyet edin” derken, Belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş, “fidanları söktük” diye cevap verirken, fidanların hala merada kurumuş halde dikili olduğu resmedilmişti. Yine Tarımsal daire başkanı Hacı Aslan, “20 bin nüfusun üzerinde yerleşim birimlerinde ana cadde ve belediye yakınında olmadığı takdirde, hayvan barınak yeri yapılabilir ve belediye yıkım veya tahliye kararı veremez, kararı kaymakamlık verir” derken, Muratlı belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş’ın, “biz tahliye ve yıkım kararını belediye meclis kararıyla aldık” sözleri, büyükşehir ile Muratlı belediyesi arasında yetki ve fikir ayrılığını gözler önüne serdi. Gübre kullanım toplantısı esnasında bazı köylülerin uyuklaması da dikkat çekti.

Kaynak : Murat Ürtekin