info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

13 CHP`li Belediyeden 8`i Yolsuzluk Batağında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Yolsuzluk bunların şuur altına işlemiş. İlla yolsuzluk görmek istiyorlarsa aynaya baksınlar. Orada İSKİ`yi, Kocaeli`ni görecekler."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Yolsuzluk bunların şuur altına işlemiş. İlla yolsuzluk görmek istiyorlarsa aynaya baksınlar. Orada İSKİ`yi, Kocaeli`ni görecekler."

Anayasa Mahkemesi'ndeki trilyonluk yolsuzluk davasını görürler' dediği CHP'nin sadece geçmişte değil, bugün bile yolsuzluk içerisinde yüzdüğü ortaya çıktı.

CHP'Lİ BELEDİYELER YOLSUZLUKLA BOĞUŞUYOR


29 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'nin kazandığı büyükşehir belediyesi sayısı 3. Bunlar Mersin, Antalya ve İzmir. Bu 3 belediyede de yolsuzluk ve usulsüzlük iddiasıyla soruşturma başlatılmış durumda. Seçimlerde 10 il kazanan CHP'li belediyelerin 5'inde yolsuzluk iddiasıyla soruşturma sürüyor. Bu iller şöyle: Edirne, Muğla, Tekirdağ, Zonguldak ve Artvin. 340 civarında olan belde belediyelerinin durumunun ise daha vahim olduğu belirtiliyor.

İŞTE CHP'Lİ BELEDİYELERİN BAZILARININ YOLSUZLUK DOSYASI


CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin adrese teslim ihaleyle devleti tam 35 milyon TL zarara uğrattığı ortaya çıktı. Yapılan incelemelere göre 2007 yılında düzenli depolama yapım işinin 4 kat fazla bedelle Ulaşım A.Ş isimli paravan bir şirkete verildiği iddia ediliyor. İhaleyle ilgili inceleme sürüyor.

İZMİR DE YOLSUZLUK İÇİNDE


CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iki numaralı adamı olarak bilinen Genel Sekreter Ersu Hızır, İZSU, İZFAŞ, İZULAŞ ve ESHOT şirketleri ve imar konularında büyük yolsuzluk yapıldığını bir gazeteciye anlattı. Başkan iddiaları araştırmak yerine yolsuzluğu gündeme getiren Hızır'ı görevden aldırarak susturdu. İçişleri Bakanlığı, iddialarla ilgili soruşturma başlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun milletvekili yapılarak kurtarılacağı konuşuluyor.

ANTALYA'DA PARAVAN ŞİRKETE İHALE

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, toplu taşımada 'Halkkart' sözleşmesini feshederek, ihale şartnamesindeki yeterliliklere uymayan A-Kent firmasına verdiği ortaya çıktı. Sayıştay raporuna göre CHP'li belediye, ihaleye giren firmanın son 5 yılda yaptığı işlere ilişkin belge şartı olmasına rağmen ihale tarihinden 20 gün önce kurulan paravan A-Kent firmasına ihaleyi verdi.

İSKENDERUN'DA ÇÖP YOLSUZLUĞU


İskenderun Belediyeler Birliği'nin adrese teslim olarak ihale ettiği 107 trilyon liralık çöp ihalesi yolsuzluğunun içinden CHP'li milletvekilleri çıktı. İhalenin 3 kat fazla bedelle verildiği şirketin yönetiminde CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ve CHP Mersin Milletvekili Nesrin Baytok'un yakın akrabaları bulunuyor.

CHP PM'deki Akrabalar


Tüzük krizinin ardından önceki gün gerçekleştirilen CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nda, seçilen yeni 80 kişilik Parti Meclisi'ne yine akrabalar girdi. Daha önce PM üyesi olan isimlerden bazıları liste dışı kaldı. Bir önceki PM'de üye olan Işık Bildacı Ayata'nın şimdi liste dışı bırakılması dikkat çekti.

KIZINI ÇIKARDI, ASİSTANINI ALDI!


Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği Mayıs ayındaki 14. Olağanüstü Kurultay'da kızı Işık Bildacı Ayata ile birlikte CHP Parti Meclisi'ne giren Prof. Dr. Sencer Ayata, önceki günkü kurultayda farklı bir taktiğe başvurdu. Bir önceki kurultayda kızıyla birlikte PM'de yer alması üzerine eleştirilen Ayata, bu defa kızını liste dışı bıraktı. Ayata'nın kızı Işık'ın yerine asistanı Yard. Doç. Dr. Aykan Erdemir'i Parti Meclisi'ne alması dikkat çekti. Aykan Erdemir, ODTÜ Sosyoloji Bölümü'nde Sencer Ayata'nın asistanlığını yürütüyor. Erdemir, aynı zamanda Alevilik ve Bektaşilik üzerine çalışmalar yapıyor.

SENCER AYATA İLE HURŞİT GÜNEŞ ENİŞTE KAYINÇO


Öte yandan Parti Meclisi Üyesi Sencer Ayata'nın CHP'deki akraba ağı kızı ve asistanı ile sınırlı değil. Ayata, CHP Genel başkan yardımcısı Hurşit Güneş'in de eniştesi konumunda. Hurşit Güneş de, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Ecevit hükümetinin Dışişleri Bakanı olan Turan Güneş'in oğlu.

OĞLUNA BURS SAĞLAYAN HOCA

Prof. Dr. Sencer Ayata aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun ODTÜ'den hocası. Prof. Ayata, Kerem'in ODTÜ'deki yüksek lisans bursunu ve Güney Kore'deki doktora bursunu ayarlayan kişi olarak biliniyor. 2003-2010 yılları arasında ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yapan Prof. Ayata, referandum öncesi başörtüsü raporu hazırlamak için görevlendirilmiş ve bu raporu bir türlü sonuçlandırılamamıştı.

ARKADAŞINI PM ÜYESİ YAPTI

PM'ye seçilen Bülent Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun çok yakın arkadaşı. Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun mezun olduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak görev yaptı. Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde sağ kolu olarak Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Üniversiteden beri arkadaş olan Kılıçdaroğlu-Kuşoğlu ikilisi, SSK'nın milyonlarca açık verdiği dönemde birlikte yönetimde yer aldılar.

M.ZEKİ GÜNDÜZ, KILIÇDAROĞLU'NUN AKRABASI MI?

1100 oyla CHP PM'ye seçilen bir diğer isim de Mehmet Zeki Gündüz oldu. Sabah yazarı Meliha Okur'un 'Gandi'nin hard diski' dediği Gündüz; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi. Meliha Okur, köşesinde, 'Bu isme dikkat! Gündüz, hem iktisatçı, hem de siyasetçi' demişti. Eski soyadı Karabulut olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun annesi Nazimiye'nin kızlık soyadının ise 'Gündüz' olduğu öğrenildi. Bu durum; Mehmet Zeki Gündüz'ün Kılıçdaroğlu'nun dayı tarafından akrabası olduğu iddiasını güçlendiriyor.