info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

14 Mart Tıp Bayramı Namık Kemal Üniversitesi’nde Kutlandı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Namık Kemal Üniversitesi Akademia Restoran’da gerçekleştirilen programda Tekirdağlı hekimler ile bir araya gelerek, tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

Programa kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, akademisyenler ve sağlık çalışanları katıldı.
 
Programın açılışında konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, "Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayıp programımıza katıldığı için,Sayın Mehhmet Müezzinoğlu’na teşekkür ederim.  Toplanma gayemiz olan Tıp Bayramımız, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da  gerçekleşen değerli hekimlerin desteğiyle organize ettiği bir tıp balosu neticesinde ortaya çıkmış bir bayramdır. Mesleğini insanların yaşamını devam ettirme amacıyla başlayan hekimlik mesleğinde geçmişten günümüze yöntemleri ve teknikleri değişse de idalizmi değişmeden devam etmiş bir meslek mensubu olarak başta Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm meslektaşlarımın Tıp Bayramını kutluyor ve uzun ömürlü sağlıklı bir yaşam diliyorum.” dedi.
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise konuşmasında “Bu güzel günde Tekirdağ kurumlarının Üniversitemiz sosyal tesislerinden yararlanması gerçekten bizler için çok onur verici. Ben fakültenin ilk asistanlarındanım. Bu günleri görebileceğimizi hayal bile edemiyordum. Fakat çok kısa sürede ciddi mesafeler aldık. Dolayısıyla ben Sayın Bakanımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutluyor; herkese sağlık ve başarılar diliyorum” sözlerine yer verdi.
Ali Yerlikaya, tıp bayramını kutlayarak,  “Bu gün 14 Mart Tıp Bayramı, bu güzel günü Sağlık Bakanımız  Dr. Mehmet Müzezzinoğlu’nun bizi onurlandırmasıyla içinde bulunmaktan iftihar duyduğumuz Namık Kemal Üniversitemizde kutluyoruz. Namık Kemal Üniversitemiz 2006’dan bu yana “maşallah” dedirten bir tempoda ilerliyor. Aynı şekilde ülkemizde olduğu gibi Trakya’nın incisi Tekirdağ’da da sağlık hizmetleri çok ciddi bir dönüşüm geçiriyor. Yapımı devam eden Malkara’da Çerkezköy’de ve diğer yerlerde Sayın Bakanımızın temel atma töreniyle inşatına başlanan, bu kadar kısa cümlelerle 300 milyon liralık yatırımdan bahsediyoruz. Bu hizmetlerin tamamına şehrimiz 2015 yılının ilk çeyreğinde kavuşacak.” dedi.
 
İstanbul Milletvekili Dr. Türkan Dağoğlu hekimlik mesleğinin zor bir meslek olduğunu dile getirerek, “Başarıyı yakaladığınızda bu meslekteki hazza doyum olmuyor. Siyaset ve hekimlik insanlık için yapılan iki meslek. Doktor olduğumda insanlar ayağıma geliyordu. Siyasette ise insanların ayağına gidiyorum. Tüm meslektaşlarımın “Tıp Bayramını” kutluyorum” dedi.
 
Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu ise konuşmasında  “Öncelikle bu kutsal mesleğin bayram gününde siz Tekirdağlı Sağlık  yöneticileri, meslektaşlarımla bir arada bulunmaktan mutluluk duyarım. Zor ve onur verici mesleğin mensuplarıyız. İnsanlık tarihinin var olduğundan beri bu meslek var olmuştur. Ve hep var olmaya devam edecektir. İnşallah Türk hekimliği gelecek günlerde çok daha ileri düzeyde tarihe izlerini   bırakacak. Bu günlerde bölgenin hekimleri ile bir araya gelme fırsatları buldum. 14 Mart nedeniyle gerçekleştirdiğimi değerlendirmelerle inşallah camiamız ve halkımız için geleceğimiz için çok daha anlamlı olacak. Ülke olarak 10 yılda sağlık alanında çok önemli değişimler ve dönüşümler geçirdik. Geldiğimiz nokta ülkemize 500 bin yabancı gelerek, hastanelerimizde tedavi olmasıdır. 10 yıl  önce vatandaşlarımız tedavi için Avrupa ve Amerika’ya gidiyordu. Amacımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak.Meslektaşlarımın Tıp Bayramını kutluyorum” sözlerini aktardı.