info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

18 Mart Şehitleri Anma Günü VE Çanakkale Deniz Zaferi nin 98. Yıldönümü Kutlama Programı Bkm de

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nin 98. Yıldönümü Kutlama Programı BKM’de Yapıldı Şehitlik ziyaretlerinden sonra, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi nin 98. Yıldönümü kutlama programı, Belediye Kültür Merkezi nde gerçekleştirildi

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasından sonra; 14 Temmuz 2011 tarihinde, Diyarbakır ili Silvan ilçesinde, arama tarama faaliyetlerini yürütürken pusuya düşürülerek 13 arkadaşıyla birlikte şehit olan, Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan’ın kanuni mirasçıları olan anne ve babası Nevim ve Ahmet Kaplan’a, Devlet Övünç Madalyası ile Beratı, Vali Ali Yerlikaya tarafından teslim edildi.
Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı,  Vali Ali Yerlikaya yaptı. “ Bundan 98 yıl önce, kahraman milletimizin topyekün seferber olarak, Çanakkale’de yazmış olduğu destanın yıldönümünde, yani 18 Mart Şehitleri Anma Günü’müz ve Çanakkale Deniz Zaferi’mizin yıldönümünde, sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum diyen Vali Yerlikaya, “Milletlerin tarihinde öyle günler vardır ki, bu günler bu tarihler, o milletler için bir mihenk taşıdır” dedi. Tarihte, bu aziz ve necip millet, her zaman hür olmuş ve bağımsızlığı şiar edinerek 16 büyük devlet kurmuştur diyen Vali Ali Yerlikaya, şanlı ordumuzun tarih yazdığı Çanakkale’de, komşu bir belde olarak şehrimizden de, 1000’in üzerinde şehidi var. Eğer bugün, topraklarımız üzerinde onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşamakta isek, bu kahraman şehitlerimiz sayesindedir” dedi.
Törende Çanakkale’nin milletimizi bir, beraber yapan maya olduğunu da ifade eden Vali Ali Yerlikaya; “Bu birlik ve beraberlik uğrunda mücadele eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile, canlarını veren bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Çanakkale konulu oratoryo ve drama’nın sahnelenmesi ile, program sona erdi.
Programa; Vali Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve eşi Fatma Küçük Belediye Başkanı, Op. Dr. Âdem Dalgıç ve eşi Münevver Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Rektör Vekili Pror. Dr. Burhan Arslan ile eşi, il protokolü, askeri ve mülki erkan, şehit yakınları ve gaziler ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.