info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

20 Milyon Tl’lik Atık Su Tesisi’nde Sona Gelindi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan Çerkezköy Evsel Atıksu Arıtma Tesisi (EATT)’nin sözleşmesi imzalanarak tesisin temeli atıldı.

YAKLAŞIK YATIRIM BEDELİ 20 MİLYON TL
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Ergene Havzası’nda 12 adet Evsel Atıksu Arıtma Tesisi inşa edilecek.
 
Bu tesislerden biri olan Çerkezköy Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nde ise önemli bir eşik aşılarak projenin inşaat sözleşmesi imzalandı. Yaklaşık 20 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilecek olan Çerkezköy Evsel Atıksu Arıtma Tesis günlük 35 bin m3 evsel atıksuyu arıtma kapasitesine sahip bulunuyor. Ayrıca günlük 40 bin m3 evsel atıksuyu arıtma kapasitesine sahip Çorlu Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin ise inşaat ihale süreci devam ediyor.
 
ATIKSU İLERİ ARITMA TESİSLERİNİ DSİ YAPIYOR
 
Belediyelerin yapması gereken atıksu arıtma tesisleri Ergene Havzası Eylem Planı kapsamında DSİ tarafından yapılıyor. Bugüne kadar DSİ’nin hizmete aldığı tesisler arasında; Kırklareli ili Merkez Evsel Atıksu Arıtma Tesisi, Kırklareli Vize Evsel Atıksu Arıtma Tesisi, Edirne-Uzunköprü Evsel Atıksu Arıtma Tesisi yer alıyor.
 
Hayrabolu, Malkara, Saray, Babaeski, Pınarhisar, Muratlı ve Keşan atıksu arıtma tesislerinin ise inşaatları yıl sonuna kadar tamamlanacak. En kısa zamanda tamamlanacak olan bu tesislerin hizmete alınması ile Ergene eski günlerine kavuşacak.
 
ERGENE’YE TAM KORUMA
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çalışmalarını yürüttüğü Ergene Havzası Koruma Eylem Planı 15 maddeden oluşuyor. Bu eylemlerin tamamlanması ile Ergene Havzası’nda kirlilik yükleri ortadan kaldırılarak, temiz bir çevre ve tabii hayatın devamlılığının sağlanması hedefleniyor.