info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

3 cezaevi daha yapılacak

TEKİRDAĞ da 42 milyon TL ye ihale edilen 2 T tipi, bir açık cezaevinin yapımına başlandı. Varyap AŞ tarafından inşa edilecek cezaevleri 900 günde tamamlanacak.

Tekirdağ da Muratlı Karayolu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi nin yanında bulunan 82 bin metre karelik alana inşa edilecek olan 2 T tipi, bir açık cezaevinin İnşaatına başlandı. Kasım ayında yapılan sözleşmeyle birlikte işe başlayan Varyap AŞ, 42 milyon TL artı KDV ihale bedeli olan cezaevlerini 900 günde tamamlayacak. Danıştay Başkanlığı nı binası inşaatını da yapan şirketin uzmanlık alanı adliye sarayları ve cezaevi inşaatları.

2012 yılında teslim edilecek cezaevi kompleksinde 2 adet bin 319 kişinin kalacağı T tipi cezaevi, bir adet 250 kişinin kalacağı açık cezaevi bulunacak. Ayrıca kompleks içerisine 5 blok lojman, bir adet ziyaretçi binası, 2 adet su deposu, bir adet fırın, atık su arıtma tesisi ve trafo binası inşa edilecek. Cezaevlerinin bitmesiyle birlikte yıkımına karar verilen Tekirdağ Kapalı Cezaevi ve ilçe cezaevlerinde bulunan mahkumlar buraya nakledilecek. Bu sayede cezaevlerinden yer olmadığı için Tekirdağ dan Silivri L Tipi Cezaevi ne gönderilen mahkumların önüne geçilecek.

CEZAEVİ KOMPLEKSİ OLACAK

İnşaatların bitmesiyle kompleks içerisinde 2 F tipi yüksek güvenlikli, 2 T tipi ve bir açık cezaevi olmak üzere 5 cezaevi olacak.