info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

48. Tekirdağ Kiraz Festivali ne Muhteşem Kortej ve Açılış

48. Tekirdağ Kiraz Festivali düzenlenen kortejin Valilik önündeki Atatürk Anıtına kadar yürüyüşü ve anıt önünde gerçekleştirilen törenle açılışı gerçekleştirildi.

48. Tekirdağ Kiraz Festivali düzenlenen kortejin Valilik önündeki Atatürk Anıtına kadar yürüyüşü ve anıt önünde gerçekleştirilen törenle açılışı gerçekleştirildi.
Yurtdışı ve yurtiçinden gelen misafir ekiplerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları, okullar, öğrenciler ve belediye birimlerinin yer aldığı kortej oldukça kalabalık bir şekilde halkında yoğun ilgi ve alkışlarıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kortej sırasında belirli yerlerde Polonya, Makedonya ve Bulgaristan ekipleri tarafından halkoyunları gösterileri gerçekleştirildi.
Kortejin ardından Atatürk anıtı önüne açılış töreni yapıldı. Törende anıta çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ Kiraz Festivali’nin 48.’sini kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Tekirdağ Kiraz Festivali 48 yıldır kutlanan Türkiye’nin en köklü festivallerinden biridir. Tekirdağ Belediyesi olarak altyapıdan üstyapıya sosyal belediyecilikten spor, kültür ve sanata kadar her alandan önemli çalışmaları imza atıyoruz. Tekirdağ’ı geleceğe taşıma adına bundan sonra da aynı kararlılık ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Festivalimiz tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Konuşmanın ardından artık bir gelenek haline gelen Festival Meşalesinin yakılması, Vali Zübeyir Kemelek ve Eşi Zehra Kemelek, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve Münevver Dalgıç ile Gazdaş Yetkilileri tarafından gerçekleştirildi. Başkan Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi olarak tüm binalarda doğalgaz kullandıklarını belirterek kısa doğalgaz kullanımın biran önce yaygınlaşması gerektiğini söyledi ve hayırlı olması temennisinde bulundu.


Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız