info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

49. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali

Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç."1961 de Kiraz Cümbüşü olarak başlayıp daha sonra festivale dönüşen Tekirdağ Kiraz Festivali, 49 yıldır kutlanan, Türkiye nin en görkemli festivallerinden biri oldu".

 Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç:
 
"1961'de 'Kiraz Cümbüşü' olarak başlayıp daha sonra festivale dönüşen Tekirdağ Kiraz Festivali, 49 yıldır kutlanan, Türkiye'nin en görkemli festivallerinden biri oldu"
 
"49. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali" etkinlikleri kapsamında, kortej yürüyüşü düzenlendi. 
 
Yürüyüşte, yurt dışından ve yurt içinden festivale katılan çeşitli halk oyunları grupları, yöresel dans gösterileri sergiledi. 
 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, CHP Tekirdağ milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü'nün de katıldığı kortejdekiler, davul zurna eşliğinde Endüstri Meslek Lisesi önünden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. 
 
Başkan Dalgıç, burada yaptığı konuşmada, festivalin büyük bir coşkuyla uluslararası boyutta kutlandığını anlattı.
 
Festivale, Macaristan, Bulgaristan, Meksika, Romanya, Almanya, Kosova ve Güney Kore'den misafir katılımcıların geldiğini ifade eden Dalgıç, "1961'de 'Kiraz Cümbüşü' olarak başlayıp daha sonra festivale dönüşen Tekirdağ Kiraz Festivali, 49 yıldır kutlanan Türkiye'nin en görkemli festivallerinden biri olmuştur. Uluslararası boyutlara taşınarak bu günlere gelmiştir" dedi. 
 
Konuşmanın ardından Vali Yerlikaya, Dalgıç ve beraberindekiler festival meşalesini yaktı. 
 
Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği festival, 16 Haziran Pazar günü sona erecek.