info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AFAD Müdürlüğünden yeni bir hizmet daha!

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet ve Acil Durumlarla ilgili görevli olan kamu kurum ve kuruluşlarına erken uyarı yapmak ve önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla "Toplu SMS (kısa mesaj) sistemi" kurdu.

İlimiz Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet ve Acil Durumlarla ilgili görevli olan kamu kurum ve kuruluşlarına erken uyarı yapmak ve önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla “Toplu SMS (kısa mesaj) sistemi” kurdu.

Afad il müdürlüğüne gelen anlık meteorolojik uyarılar ile diğer acil kodlu bilgileri, vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde duyurarak alınması gereken tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla kurulan “Toplu SMS (kısa mesaj) Sistemi” sayesinde kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kuruluşlar acil durum öncesi erken uyarı sistemi ile uyarılmış ve bilgilendirilmiş olacaklardır.

Kamuoyunu ve halkımızı bilgilendirmek, uyarı, duyuru, vb. hizmetleri hızlı bir şekilde teknolojinin imkanlarını kullanarak gerçekleştirmek amacıyla İl Afad Müdürlüğü bünyesinde “Toplu SMS (kısa mesaj) Sistemi” kurulduğunu beyan eden İl Müdürü Recep EROL “Toplu SMS Sistemi ile, Tekirdağ il merkezi başta olmak üzere, tüm ilçelerimize hizmet verilecek olup, Meteorolojik uyarılar ile Acil durum ve erken uyarı bilgileri halkımıza hızlı bir şekilde ulaştırılmış olacaktır” dedi.

Toplu SMS Sisteminde, gruplar bazında mesaj gönderileceğini de vurgulayan İl Afad Müdürü Recep EROL “ Örneğin, Tekirdağ Meteoroloji İl Müdürlüğünden Kuvvetli bir yağış uyarısı alındığında 5 dakika içinde bu uyarı merkez ile birlikte 8 ilçemizin yetkililerine ulaştırılmış olacaktır. Elimizde bulunan cep telefonu kayıtları üzerinden Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Jandarma ve emniyet müdürlerimiz ile İlgili diğer daire müdürlerimize mesaj gönderilecek ve erken uyarı sayesinde önceden tedbir alınmak suretiyle halkımızın can ve mal güvenliği sağlanmış olacaktır” dedi