info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Mitingi’nde Konuştu.

Meydanlar çirkin oyuna itiraz ediyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin oynanan oyunu gördüğünü belirterek, "İşte görüyorsunuz. 'Şantaja, montaja, dublaja hayır' diyor Tekirdağlı. 81 vilayet, 77 milyon oynanan oyunu görüyor. Milletimiz, Türkiye üzerinde, sandık üzerinde, demokrasi üzerinde oynanan oyunu görüyor ve bu oyuna itiraz ediyor. Meydanlar bu çirkin oyuna itiraz ediyor" dedi.
 
 
Erdoğan, sahil dolgu alanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın ilçeleri Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Marmara Ereğlisi, Muratlı, Saray ve Şarköy'ü gönülden ve yürekten selamladığını, Tekirdağ milletvekili şair Yahya Kemal ve vatan şairi Namık Kemal'i rahmetle ve minnetle yad ettiğini söyledi. Erdoğan, Tekirdağ'ın yetiştirdiği kahramanları da yad ederek, hepsinin mekanının tüm şehit ve gazilerle beraber cennet olmasını temenni etti. 
 
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, 3,5 ay önce, 6-7 Aralık'ta Tekirdağ'a geldiğini, merkezde 318 trilyon liralık eser ve yatırımı açtıklarını dile getirerek, Çorlu'da 308 trilyon liralık, Çerkezköy'de 376 trilyon liralık yatırımları hizmete açtıklarını hatırlattı. 
 
 
Erdoğan'ın, "Bak görüyorsunuz kızancıklar fena kızdı. 'Sandıkları patlatacağız' diyorlar. Öyle mi kızancıklar?" sözlerine kalabalık da "Evet" diye karşılık verdi. Erdoğan, 30 Mart'ta sandıkların aydınlanacağına inandığını  dile getirdi.
 
İki gün içerisinde, Tekirdağ ve tüm ilçelerinde toplam 1 katrilyon 200 trilyon liralık yatırımları hizmete aldıklarını ifade eden Erdoğan, 3,5 ay sonra çok daha muhteşem bir coşkuyla, daha büyük bir heyecanla Tekirdağ ile yeniden kucaklaştığını vurguladı.
 
 
"Rabbim sizlerden razı olsun. Rabbim kardeşliğimizi, yol arkadaşlığımızı daim etsin. 30 Mart seçimleri ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için, en çok da Tekirdağ için hayırlara vesile olsun" diyen Erdoğan, dün Çanakkale'de 18 Mart Şehitler Günü'nü yad ettiklerini ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünü kutladıklarını, Edirne'de de muhteşem bir katılımla, muhteşem bir miting gerçekleştirdiklerini, Tekirdağ'ın ardından da Silivri'de miting yapacaklarını söyledi.
 
"Kasetleri ne yapacaksın?"
 
"Buradan Silivri'ye selam, yola devam" diyen Erdoğan, Çanakkale ve Edirne'nin çok farklı, ancak Tekirdağ'ın çok ama çok farklı olduğunu söyledi. Meydana sığmayanların arka taraflarda bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Türkiye oynanan oyunu görüyor. İşte görüyorsunuz. 'Şantaja, montaja, dublaja hayır' diyor Tekirdağlı. 81 vilayet, 77 milyon oynanan oyunu görüyor. Milletimiz, Türkiye üzerinde, sandık üzerinde, demokrasi üzerinde oynanan oyunu görüyor ve bu oyuna itiraz ediyor. Meydanlar bu çirkin oyuna itiraz ediyor. Şehirlere girişimizde, mitingimizi yaptığımız yere kadar geçtiğimiz yollar, sokaklar, caddeler, balkonlar, pencereler bu kirli ittifaka itiraz ediyor. CHP de MHP de artık iradelerini, artık akıllarını Pensilvanya'ya kiraya verdiler. Şimdi 30 Mart'ta benim milletim bu hesabı soracak. Ne diyecek biliyor musunuz? 'Ya arkadaş, senin Amerika'da ne işin var? Sen vatansever misin? Gel vatanına. niye kaçtın gittin buradan. Eğer suçun filan yoksa niye Amerika'da yaşıyorsun. Sene 1999-2014. 15 yıldır sen buralarda yoksun. Sen yapacaksan gel burada yap. Niye oradan sen kalkıp da Türkiyemi karıştırıyorsun ya'. Bakıyorsun ki her kirli oyunun altında sen çıkıyorsun. Ne diyor? Bugüne kadar susmuş, 2-3 gündür konuşmaya başlamış. Bedduaları kim yaptı, sen yapmadın mı? Ondan sonra geri vitese taktı. 'Yok' dedi, 'Allah'ın gücüne gidiyor' dedi. Tamam da o kasetleri, onları ne yapacaksın, nereye saklayacaksın? Kendi televizyonların bile bunları yayınladı. Sen değil misin, Savaş Ay ile mülakatı yapıp, Savaş Ay'a, 'Ben bugüne kadar bir oy kullandım. Şu anda Hazreti Cebrail gelse, parti kursa, onun partisine bile oy vermem' diyen sen değil misin?"
 
"Öyle dualar alıyoruz ki bize Hak yeter"
 
Kalabalığın "Dik dur eğilme" sözleri üzerine Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmedik, bundan sonra da eğilmeyeceğiz, hiçbir gün Allah'ın izniyle" diye konuştu.
 
Erdoğan, "Sen ne biçim hocasın ya. Türkiye'den kaçıp gidiyorsun. İstifaen. Emekli falan değil ha. Bir de kendisine o paralel yapı pasaport tezgahlıyor. O pasaportla beraber Amerika. Bakalım ne kadar orada kalabilecek. Öyle yok. Oradan sen ülkemi karıştıracaksın, biz de seni bırakacağız. Yok öyle 25 kuruşa bir simit. Benim için, 'Sizin beddualarınız tutmadı' diyor. 'Ameliyat oldu. Eğer beddualarınız tutsaydı, bu gitmişti' diyor, benim için. Dediği ne uzun adam. 'Uzun adam gitmeliydi'. Biz öyle dualar alıyoruz ki, şu kardeşlerimin duaları, Türkiye'de tüm kardeşlerimin duaları, hele hele Sudan'dan, Suriye'den, Libya'dan, Myanmar'dan, Mısır'dan, Filistin'den, dünyanın her yerinden hamd olsun gelen dualar bize yeter. Bize halkımız yeter, bize Hak yeter Hak" şeklinde konuştu.