info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Ertem: CHP nin İşi Çamur Atmak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Hükümetin başarılı çalışmaları karşısında fitne odakları da boş durmuyor" dedi.

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Hükümetin başarılı çalışmaları karşısında fitne odakları da boş durmuyor. Bu durumda özellikle bizlere çok iş düşüyor. Uyanık olmalı ve bu fitne odaklarının amaçlarına ulaşmalarına izin vermemeliyiz" dedi.
 
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde'AK Parti İlçe danışma kurulu toplantısı il, ilçe, belde ve mahalle temsilcilerinin yoğun katılımıyla Beylice Düğün Salonu'nda yapıldı. Divan Başkanlığı'nı İl Arge Birim Başkanı Yavuz Avcı'nın yaptığı İlçe danışma kuruluna, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti İl Meclis üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı ile Abdurrahman Çiçek, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy ve Kapaklı belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.
 
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda katılımcılara, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nın yapmış olduğu faaliyetlerin yer aldığı bir slayt gösterisi izletildi. Yapılan slayt gösteriminin ardından toplantının Divan Başkanlığı görevini üstlenen AK Parti Tekirdağ İl Ar-Ge Başkanı Yavuz Avcı açılış konuşmasını yaptı. Çerkezköy'de sosyal, kültürel ve idari anlamda yapılan bütün faaliyetlerde AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nın emeği olduğunu dile getiren Avcı; "Slayt gösteriminde de net olarak görüyoruz ki, Çerkezköy'de alınan her nefeste teşkilatımızın imzası var. Bu özverili çalışmalarından ötürü başta İlçe Başkanımız Alaettin Demirbağ olmak üzere tüm AK Parti İlçe Teşkilatı üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 
Avcı'nın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırıya değinerek; "Reyhan'lıda yaşanan bu üzücü olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. Türkiye ne zaman ilerleme kaydetse bu tarz üzücü olaylar patlak veriyor. Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Ancak bu kez umduklarını bulamayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye, yıllardır özlemini çektiği barış ortamına kavuşacaktır" diye konuştu.
 
Türkiye'nin yıllardır özlemini çektiği barış ortamına kavuşmasına çok az kaldığını belirten Demirbağ, "Yapılan araştırmalar gösteriyor ki halkın yüzde 60'ı, yaşanan barış sürecine destek veriyor. Bu da demek oluyor ki, barış sürecini sekteye uğratmak için gece gündüz çalışan diğer siyasi partilerin seçmenleri bile sürece destek veriyor" ifadelerini kullandı.
 
Muhalefetin, kendi insanını gözünü kırpmadan katleden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'den övgü ile bahsettiğini dile getiren Demirbağ, "Ne yazık ki muhalefet partileri, ülkesinde uyguladığı diktatör rejim ile suçsuz yere binlerce insanı katleden Esed'den neredeyse övgü dolu sözler ile bahsediyorlar. Kaldı ki Suriye'deki insanlarla bizim gerek dini, gerekse akrabalık gibi birçok bağımız mevcut. Her şeyden önce insanlık bağımız var. Muhalefetin bu tavrını üzüntü ile karşılıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Muhalefetin Öcalan ile görüşülmesi konusunu, sürekli taviz veriliyormuş gibi gündeme getirdiğini belirten Demirbağ; "Bu ülkede Öcalan'la neredeyse her dönem görüşülüyordu. Ancak bu görüşmelerden gerek hükümetlerin gerekse vatandaşların haberleri olmuyordu. Şimdi ise yapılan görüşmelerden herkesin haberi var ve bu görüşmeler ülke menfaatleri adına, ilgili kurumlar tarafından yapılıyor" dedi.
 
Türkiye'nin Uluslar arası Para Fonu IMF'ye olan borcunu kapatmasına da değinen Demirbağ; "Hepimiz biliyoruz ki cenazelerin arkasından sevinilmez, yas tutulur. Ancak bu kez tüm Türkiye olarak geçtiğimiz günlerde cenazesini kaldırdığımız IMF'nin arkasından sevindik. Hepimizin gözü aydın, artık IMF belasından kurtulmuş bulunuyoruz" dedi.
 
Demirbağ'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, içinde bulunduğumuz mübarek 3 Ayların ile Regaip Kandili'nin tüm İslam Alemine huzur ve mutluluk getirmesini diledi. Yerel seçimlere yaklaşık 10 ay gibi kısa bir sürenin kaldığını işaret eden Ertem, "At yarışlarında 'son düzlüğe girmek' diye bir tabir vardır. İşte biz de şu an son düzlüğe girmiş bulunuyoruz. Bu zaman çerçevesinde yapacağımız ataklarla başarıyı elde edebiliriz" diye konuştu.
 
Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile birlikte 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin daha fazla önem arz ettiğini belirten Ertem, "Artık hedefimiz sadece Çerkezköy ve Kapaklı'yı almak değil, Büyükşehir Belediyesi'ni kazanabilmek için çaba sarf etmektir. Bu yüzden, nasıl olsa Çerkezköy'de başarılıyız diye düşünüp rehavete kapılmamalıyız" ifadelerini kullandı.
 
Çerkezköy Belediyesi olarak daha yaşanabilir bir Çerkezköy için yoğun bir çalışma kaydettiklerini belirten Ertem, "Teşkilatımızın yapılan bu çalışmaları halka en güzel biçimde anlatması gerekiyor. Teşkilatımızın halkı bilgilendirmesi neticesinde seçimlere daha da hazırlıklı gireceğiz" dedi. Konuşmasının bir bölümünde Çerkezköy genelinde yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Ertem, "Atatürk Caddesinin bir bölümü ile Barbaros Caddesinde çalışmalar son hızla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte bu caddeler, bölgedeki en modern caddeler arasında yer alacaklardır. Yeni terminal binamızda Eylül ayında hizmete girecek. İnşaatı tamamlanan Engelliler binasının teslimini de Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesine yapmış bulunuyoruz. Henüz resmi açılışını gerçekleştirmedik. Başbakanımızın Çerkezköy'e gelişini bekliyorduk ancak program iptal olunca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'in gelmesi ile birlikte resmi açılışını yapmayı planlıyoruz. Kültür Merkezi ihalemizde en kısa zaman içerisinde yapılacak. Pakize Narin Lisesi arkasındaki arazide modern bir Kültür Merkezi'ne sahip olacağız. Kent Konseyi Binamızın ihalesini de gerçekleştirdik. İnşallah bu yıl sonunda hizmete açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırıya da değinen Ertem, "Yaşanan bu üzücü olay bizlere şunu gösteriyor ki, barış sürecinden rahatsız olan bazı odaklar, geçmiş yıllarda olduğu gibi Alevi-Sünni çatışmasını tekrar başlatmak istiyorlar. Bu çatışma ortamını harekete geçirmek için gerek bu tarz provokasyon içeren olayları gerekse sosyal medyayı çok etkin kullanıyorlar. Bizler yapılan provokasyonlara aldanmadan, Alevi ve Sünniler olarak birbirimizi eskisinden daha fazla kucaklamalı, aramıza nifak tohumları serpmeye çalışan odaklara fırsat vermemeliyiz" diye konuştu.
 
Hükümetin süreci çok iyi yönettiğinin de altını çizen Ertem, "Hükümetin başarılı çalışmaları karşısında fitne odakları da boş durmuyor. Bu durumda özellikle bizlere çok iş düşüyor. Uyanık olmalı ve bu fitne odaklarının amaçlarına ulaşmalarına izin vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.
 
AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında yaşanan 'Hediye Polemiği'ne de gönderme yapan Ertem, "Her zaman olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi 'Çamur at izi kalsın' mantığı ile hareket ederek, Gençlik Kollarımızın yapmış olduğu yardımları gölgede bırakmaya çalışıyor. Onların görevi çamur atmak, bizlerin görevi ise hizmet etmektir. Biz bıkmadan, halka hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.