info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çalık: İdam İstiyoruz

Daha kaç canımız gidecek. Daha kaç genç yaşta, hayatının baharında kızımızın hayalleri sönecek. Daha kaç ocağa ateş düşecek. Dur demek için çok radikal tedbirler almamız gerektiği çok açıktır.

Tümkasder Genel Başkanı Murat Çalık, Mersin’de hunharca bir cinayete kurban giden ve yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Arslan için tüm Türkiye’nin ayağa kalkmasına, kendilerinin de destek verdiklerini belirterek, “Hayatının baharındaki kızımızı öldüren ve yakan katilleri, bu olaya yardım ve yataklık edenleri lanetle kınıyorum. Kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum, kederli ailesine de sabrı cemil niyaz ediyorum” dedi.
 
 
Türkiye’de son 20 yıldır kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin sistematik şekilde arttığını, bu cinayetin de meydana gelecek son cinayet olmadığını tahmin ettiklerini belirten Çalık, “Buna dur demek için çok radikal tedbirler almamız gerektiği çok açıktır. Bu noktada Meclisimize düşen görevin şimdiye kadar yapılmamış olması da çok manidardır. Zira, idam cezasının kaldırılmasından sonra, bu tür vahşice cinayetler, katiller ve katil ruhlu insanlar tarafından, “Nasıl olsa, yatarım çıkarım” zihniyetiyle çok kolay şekilde işlenir hale gelmiştir. Bu bağlamda Aile ve Sosyal İşlerden Sorumlu Bakan Ayşenur İslam ve Ekonomi Bakanı  Nihat Zeybekçi’nin de açıkça ifade ettiği gibi, bir şekilde idam cezasının yeniden tartışılması ve bu şekilde vicdanı kararmış, insanlığı kararmış katillere bu cezanın uygulanması yönünde yeniden bir kanuni düzenleme yapılması gerektiğini, yüreğimiz yanarak ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
 
Avrupa’da ve Amerika’da bu tür hunharca işlenen cinayetlerle ilgili hala idam cezasının uygulandığını, bu noktada Türkiye’nin idam cezasını kaldırmakla insafsız ve vicdansızların önünü açtığını vurgulayan Çalık, “Daha kaç canımız gidecek. Daha kaç genç yaşta, hayatının baharında kızımızın hayalleri sönecek. Daha kaç ocağa ateş düşecek. Kadın cinayetleri artarken, bizim sadece laf üretmemiz, sokaklarda yürümemiz, bu acıların dindirilmesini sağlayacak mı? Yüce meclisimizin bu noktada vicdanlardaki yangını söndürecek en adil düzenlemeyi yapacağını umuyorum. Tümkasder olarak bu düzenlemenin sonuna kadar arkasındayız” açıklamasını yaptı. 
Kaynak : Murat Ürtekin