info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çemyo da Tüm Kontenjanlar Doldu

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesinde bulunan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO), bünyesindeki ‘iş hacmi yüksek bölümler’ ve İstanbul’a yakınlığı ile üniversite adaylarını cezbediyor.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nu kazanan öğrencilerin listesinin kendilerine iletildiğini söyleyen Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO) Genel Sekreteri Ali Ağbal, "Programlarımızın tamamı öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Kontenjanında açık bulunan bölümümüz yok.” bilgisini verdi.
 
Okul bünyesinde ‘İkinci öğretimlerle birlikte 9 ayrı programın bulunduğunu anımsatan Genel Sekreter Ağbal “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programımızın 55, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı İkinci Öğretim Programımızın 55, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programımızın 50, Halkla İlişkiler ve Tanıtım İkinci Öğretim Programımızın 55, Lojistik Programımızın 60, Lojistik İkinci Öğretim Programımızın 60, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Programımızın 45, Tekstil Teknolojisi Programımızın 35, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programımızın ise 35 kontenjanı var. Kontenjanlarımızın tamamı, ilk yerleştirmede dolmuş durumda.’’ Bilgisini verdi.
 
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda kadrolu 14 akademisyenin bulunduğunu, ancak ihtiyaç hissedilen alanlarda, ilçemizdeki uzmanlardan ve Namık Kemal Üniversitesi’nin diğer akademisyenlerinden de yararlandıklarını dile getiren Ağbal, bu kapsamda akademisyen sayılarının 25’i bulduğunu kaydetti. Özellikle fabrikalarda görev alan uzmanları da, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu bünyesinde zaman zaman öğrencilerle buluşturduklarını dile getiren Ağbal “Bu buluşturmalarla, öğrencilerimize, gelecekte yapacakları meslekler hakkında bilgi edinmelerini sağlıyoruz.’’ dedi.
 
ÇEMYO Genel Sekreteri Ağbal okuldaki eğitimin yanı sıra öğrencilerin sanayi bölgesi içerisinde kalan bir okulda eğitim almalarının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Staj konusunda da aktif olan bir okuluz. 2009 yılında OSB ile okulumuz arasında bir protokol imzalandı. 2009’dan bu yana da öğrencilerimiz daha da aktif bir şekilde staj hayatlarını Türkiye’nin sayılı sanayi bölgelerindeki büyük kuruluşlarında sürdürmekteler.’’ Bilgisini verdi.