info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy’de Ceceli Rüzgarı Esti

Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli Çerkezköy Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında unutulmaz bir konser verdi.

BİNLERCE ÇERKEZKÖYLÜ İZLEDİ
 
Önceki akşam saat 20.00’da yeni yapılan Kapalı otopark alanında düzenlenen konseri Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve eşi Nuran Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, AK Parti İlçe yönetimi ile binlerce Çerkezköylü izledi. Konser alanının etrafında bulunan binalarda oturan vatandaşlarda evlerinin balkon ve pencerelerinden Mustafa Ceceli konserini takip etmek için sabırsızca bekledi.
 
UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI
 
Mustafa Ceceli konserinin öncesinde Nikotin grubu sahne alarak, birbirinden güzel parçaları Çerkezköylüler için seslendirdi. Sahneye alkışlar eşliğinde davet edilen ünlü sanatçı Mustafa Ceceli de Çerkezköylüler tarafından ilgiyle karşılandı. Konserine “Es”, “Sevgilim” şarkıları ile başlayan Ceceli, sahne performansı ile beğeni topladı. Ceceli’yi dinlemek için alanı hınca hınç dolduran gençler de şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan sanatçı Ceceli eline aldığı Türk Bayrağı ile şarkı söyledi.
 
 
 
“MİNNETLE ANIYORUZ”
 
Konserin ilerleyen bölümlerinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Bu güzel akşamda Cumhuriyetin 90.yıldönümünde bizlerle olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Kurtuluş savaşı ve milli mücadele sonrasında 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açan ve Türk devletini kuran, 29 Ekim 1923’te de yeni devletin yönetim biçimi Cumhuriyet diyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve bu vatanı kanlarıyla sulayarak bize vatan olarak emanet eden şehitlerimizi gazilerimi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
 
 
 
“ECDADINIZ KOYUN KOYUNA YATIYOR”
 
Cumhuriyet ve Cumhuriyet bayramının bir başka coşkuyla kutlandığını ifade ederek “Bugün aynı zamanda Çerkezköy’ün 91’inci kurtuluş yıldönümünü kutluyoruz. Tevafuk ya, hem kuruluş hem de kurtuluş yıldönümü. 92 yıl önce o gün burada yaşayan atalarımız ve ecdadımız 27 ay Yunanlıların zulmü altında işkence görüp ezildiler. Bugün ellerinizde taşıdığınız Türk bayrağı Çerkezköy’de o günlerde 27 ay boyunca dalgalanamadı. Ama hamdolsun milli mücadele ve kurtuluş savası sonrasında yani Diyarbakırlı, Trabzonlu, Ordulu, Samsunlu, Tokatlı, Ankaralı, İzmirli, Edirneli, Tekirdağlı, Kırklareli hatta Balkanlı sayesinde bu vatan bugün sizlerin bayrağınızı rahatça sallayabildiğiniz ezanımızı rahatça dinleyebildiğimiz vatan haline geldi. Ecdadınızın bugün Çanakkale’de Diyarbakırlısı Tekirdağlısıyla koyun koyuna, Trabzonlusu Edirnelisiyle Dumlupınar’da koyun koyuna yatıyor. Bugünde siz hemşehri bilinciyle aynı vatanın evladı olarak o şuurla omuz omuza berabersiniz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
 
“GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM”
 
Alanı dolduranların yüzde 80’inin gençlerden oluştuğunu ifade eden Ertem “Değerli gençler bu cumhuriyeti kuran ulu önder Atatürk bu cumhuriyeti sizlere emanet etti. Dünün gençleri bugünün yöneticileri bizler, bugünün gençleri yarının yöneticileri olacak gençler, gelin geleceği birlikte inşa edelim. Binlerce insan burada aynı coşkuyu paylaşıyoruz. Derdimiz tasamız sevincimiz hep bir, herhangi bir sıkıntımız yok. Bu güzel ülkede bu yedi bölge dört iklimde hepimize yetecek yer var. Barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşayalım. Nice nice bayramları da yine aynı coşkuyla kutlayalım. Ayağınıza sağlık bu alanı doldurdunuz bizleri mahcup etmediniz, ellerinize ve yüreğinize sağlık diyorum” diye konuştu.
 
GÖRSEL ŞOV YAPTI
 
Ali Ertem konuşmasının ardından günün anısına ünlü sanatçı Mustafa Ceceli’ye plaket ve çiçek takdim etti. Konserine devam eden Ceceli seslendirdiği şarkıların yanı sıra enstrümanların da başına geçerek bateri, davul, darbuka ve org çalıp yeteneklerini sergiledi. “Ankara’nın Bağları”, “Hayatı Tespih Yapmışım” şarkıları ile çiftetelli oynayan Ceceli hayranlarına göbek attırdı. Ellerinde Türk bayraklarını dalgalandırarak ünlü sanatçının şarkılarını büyük bir coşku içinde dinleyen hayranları cep telefonlarının ışıkları ile görsel bir şov yaptı.
 
ERTEM’E TEŞEKKÜR ETTİ
 
Kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ceceli, “Çektiğiniz bütün fotoğrafları instagramda paylaşın. Göndereceğiniz bütün fotoğrafları tek tek beğeneceğim. İnstgram hesabımı bizzat kendim kullanıyorum” diye konuştu. Belediye tarafından yeni yaptırılan kapalı otopark alanında ilk konseri kendisinin verdiğini ve bundan mutluluk duyduğunu ifade eden Ceceli, hayranlarıyla kendisini buluşturan Belediye Başkanı Ali Ertem’e teşekkür etti.
 
HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ MUHTEŞEM OLDU
 
İki saat sahnede kalan Ceceli kendisini dinlemeye gelen hayranlarına unutamayacakları bir müzik ziyafeti sundu. Konserin ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından havai fişek gösterisi yapıldı. Havai fişek gösterileri gece karanlığında gökyüzünde muhteşem bir görüntü oluşturdu. Konserde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başta olmak üzere, ilçedeki protokol üyelerinin konseri halkla birlikte iç içe izlemesi vatandaşlar tarafından takdir gördü.