info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Cevapladı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Tekirdağ Belediyesi ne yönelik olarak gerçekleştirilen ve bazı kişilerin tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ile son bulan operasyonla ilgili görüşü sorulan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP li belediyelere karşı bir yıpratma kampanyası olduğunu inkar etmenin mümkün olmadığını söyledi.

 

Çorlu Divan Otel'de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin Tekirdağ Belediyesine yönelik operasyonla ilgili soruları üzerine açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak: "Arkadaşlarımızın neyle suçlandıklarını henüz bilmiyoruz çünkü davanın üzerinde hala gizlilik kaydı var ama bize gelen bilgilere göre suçlandıkları konu çöp ihalesi diyen . Çöp ihalesinin üzerinden 1,5 yıl geçti. 1,5 yılda bu çöp ihalesi ile ilgili her türlü Sayıştay denetimi de yapıldı. Şunu açıkça ifade etmek lazım. Biz CHP olarak kamuda hizmet verirken her türlü saydamlıktan ve hesap verilebilirlikten yanayız. Yasal olarak herhangi bir sıkıntı var ise çıkarız aslanlar gibi mahkemenin önünde bunun hesabını veririz. Tutuklanan arkadaşlarımızdan bir tanesi seçilmiş arkadaşımızdır 4 tanesi ise atanmış arkadaşımızdır. Bu arkadaşlarımız kendiliklerinden gitmişlerdir, poliste ifadelerini vermişlerdir kaçma ihtimalleri de yoktur. Ben öyle inanıyorum ki saklayacakları, gizleyecekleri, üzülecekleri herhangi bir şey de ortada yoktur. Dolayısıyla neden tutuklanmışlardır. İktidar tarafından yürütülen bu tür uygulamalar belediyelerin halka hizmet verme şevkini olumsuz yönde etkilemektedir. Sonuçta bundan zarar gören halkımız olmaktadır. Evet herkes yaptığının hesabını vermelidir, mahkemede de aklanmalıdır. Ama siz insanları tutuklamaya başladığınız andan itibaren hizmet verme olayını olumsuz yönde etkiliyorsunuz demektir. Yargılanacaklardır suçlama varsa ama arkadaşları içeride tutmanın, tutuklu olarak tutmanın bence hiçbir anlamı yoktur. Bırakılmalıdırlar, vatandaşlara hizmete, hizmet vermeye devam etmelerini sağlamak lazımdır diye düşünüyorum" dedi.
 
Öztrak: "CHP'li belediyelere karşı bir yıpratma kampanyası olduğunu inkar etmek gerçekten mümkün değil. Bir müddet sonra bu kampanyalar gerçekten devlette hesap verme olgusunu da olumsuz yönde etkilemeye başlıyor, belediyelerin hizmet verme olgusunu da olumsuz yönde etkilemeye başlıyor ve işin ağırlığını azaltıyor. Biz hep şunu söylüyoruz bu ülkede bu gizlilik kayıtları, gizlilik kaydı koyuyorsunuz kaç ayda kaldırılacağı belli değil neyle suçlandığını inanlar bilsinler, gizlilik kaydını kaldırın. Tutuklamaya gerek yok işlerini yapmaya devam etsinler. Çünkü bunlar işlerine gidip gelen işlerini yapan adamlar dinleyeceğiniz kadar dinlemişsiniz, delilleri toplamışsınız kimsenin artık delil karartma falan gibi bir ihtimali de olmaz. Herkes çıkar varsa bir sıkıntılı durum hesabını verir ya da mahkemede aklanır gelir. Ama siz tutuklamak suretiyle bu insanların hizmet yapmasını engelliyorsunuz, belediyeleri de olumsuz yönde etkiliyorsunuz" diye konuştu.