info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP İl Başkanı Kadir Albayrak AK Partiye Cevap Verdi

CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, parti binasında yapmış olduğu basın toplantısında, AK Parti tarafından yapılan basın açıklamalarına, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Naip Barajı temel atma töreninde yaptığı konuşmalara cevap verdi.

 

CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, parti binasında yapmış olduğu basın toplantısında, AK Parti tarafından yapılan basın açıklamalarına, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Naip Barajı temel atma töreninde yaptığı konuşmalara cevap verdi. Ayrıca, CHP Tekirdağ’da 19 Ocakta başlayan delege seçimleri ve CHP Genel merkez kurultay çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
CHP İl Başkanı Kadir Albayrak, “ AK Partili arkadaşlar, meydanı boş buldular.” Dedi. Ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Trakya’da CHP Zihniyetini sandığa gömeceğiz konuşmasına önce bir sandıktan çıkın bakalım Siyaset uzun soluklu bir olaydır. Dedi. Hazinede 90 milyar dolar para var, ama vatandaşın cebinde yok. Ayrıca, Naip toprakları ne olacak? Sorusuna da bakan tarafından cevap verilmedi. Albayrak, Şarap ve İçki Fabrikası Müdürlüğü yaptığı dönemde 1.5 milyon kilogram olan üzüm üretimi şimdi 180 bin tona düşmüştür. Yazır ve Çanakçı ovalarının durumu ne olacak? Konuşmasında bakan tarafından açıklanan Ergene’yi CHP’li belediyeler kirletti durumunun da açığa çıkması lazım.
Ergene’nin debisini CHP’li belediyeler mi arttırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Eroğlu’ nu Çevre Bakanı olduğu dönemde Ergene ile ilgili “Siz ne iş yaparsınız” sorusuna biz sadece ceza yazarız cevabını verdiğini açıkladı. CHP’nin iç bünyesinde olan çalışmaları anlatan Albayrak, basın toplantısının başından sonuna kadar AK Partinin ustaları olarak kabul ettiği, T. Ziyaeddin Akbulut, kalfa olarak kabul ettiği Soner Çizen ve Merkez İlçe Başkanlığına yeni seçilen Emrah Tunca’yı da çırak olarak benzetti.
Tüm bunlara rağmen, nasıl Büyükşehir Belediyesi için aday olduklarına anlam veremiyorum.  İl, İlçe ve Beldeler olarak Büyükşehire hazırlık komiteleri kurulduğunu açıklayan Albayrak, daha öncede açıkladığı gibi Büyükşehir belediye için düşünülen kişilerle bizde yanlarında olmak üzere panel düzenleyelim. Dedi.
CHP’li milletvekillerinin TBMM eylem konusunu milletin iradesi gasp edilmiştir açıklaması yapan Özlem Yemişçi’yi de eleştirmeden geçemedi.
Tekirdağ Belediyesi Tarafından şehir içinde yasak getirilen at arabaları konusuna değinen Albayrak biz il yönetim kurulu olarak, Tekirdağ, Şarköy, Saray,  Çorlu ve Marmara Ereğlisi belediyelerinin çalışmalarına destek veriyoruz. Dedi.
Yapmış olduğu açıklaması sonunda Malkara yolu çıkışında otel yapımı için yapılan imar değişikliği olayını anlattı. İthalat ve İhracat arasındaki cari açık ile 60 milyar dolarlık özelleştirme konularını dile getirdi. CHP İl başkanı Kadir Albayrak, İl ve İlçe teşkilatlarımızda delege seçimlerinde hiçbir kırgınlık ve küskünlük olmadan delegelerimiz belirlendi. 9 ilçe, 24 belde, 258 köyde bulunan partili üyelerimiz % 65 katılım ile delegeler belirlendi. 26-27 Şubat günleri Ankara’da yapılacak olan Tüzük kurultayı CHP’ye güç vereceğini açıklayan Albayrak, konuşmasının sonunda Tekirdağ Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları 54 madde ile basın mensuplarına açıkladı.