info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp li Adaylar Tagid Üyelerine Projelerini Anlattı

Seçim öncesi üyeleri ile partilerin adaylarını buluşturmaya devam eden TraKya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ milletvekili adayları ile üyelerini buluşturdu.

 

Seçim öncesi üyeleri ile partilerin adaylarını buluşturmaya devam eden TraKya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ milletvekili adayları ile üyelerini buluşturdu. 
 
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren 120 üyeli TAGİD, geçen hafta AK Parti Tekirdağ milletvekili adayları ile üyelerini buluşturmuş, adaylar seçim öncesi projelerini anlatmışlardı. Bu akşam CHP adayları ile TAGİD toplantı salonunda yapılan programa 50 civarında üye katılırken, milletvekili adaylarından Avukat Emre Köprülü ve Faik Öztrak katıldı. 
 
CHP Tekirdağ milletvekili adaylarından ilk konuşmayı yapan Avukat Emre Köprülü aday olma gerekçelerini ve yapmak istediklerini şöyle anlattı; ''CHP'den aday adayı olduk ve yapılan ön seçimde aday seçildik. Ben Çorlu'dan verilen oylarla adaylığa seçildim. Sizlere bunun için teşekkür ediyorum. Trakya bölgesi sanayinin her gün büyüdüğü ve geliştiği bir yer. Bu sanayi iyi kontrol edilmezse kente sıkıntılar getirir. Biz bu sıkıntıları hazırladığımız projelerle aşacağız. Projelerimizi hangi görüşten olursa olsun, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), dernekler, meslek odalarının görüşleri doğrultusunda hazırlayacağız. Uzun zaman Çorlu’dan milletvekilimiz olmadı bunun eksikliğini hep hissettik, artık bu eksikliği giderim istiyoruz'' dedi.
 
Mevcut CHP Tekirdağ milletvekili olan ve tekrar aday olan Faik Öztrak ise Tekirdağ’ın sanayide gelişmiş bölge sıralamasında 7. sırada olmasına rağmen bundan yeterince faydalanamadığını belirtti. Öztrak konuşmasına şöyle devam etti; ''Tekirdağ’da denizimiz var yeterinde kullanamıyoruz. Denizi ve limanı daha etkili kullanacağımız projelerimiz var. Türkiye ekonomisi son yıllarda büyüme trendinde çok iyi bir ivme gerçekleştirdi. Şuan 16. büyük ekonomi ama ilk 10’a girme ihtimali bu yanlış politikalarla zor görünüyor. Türkiye yüzde 7 daha büyümelidir. Bunu başaracak imkanlarımız var. Girişimcilik potansiyelimiz var. Genç nüfusumuzu çalışabilir duruma getirmemiz gerekir. Bizdeki genç işsizlik oranı Afrika'daki sahra altı yerler olarak bilinen yerlerde daha fazla. Türkiye kendi iş gücünü seferber ederek daha hızlı bir büyüme yakalayabilir. Bu bağlamda çalışanda çalıştıranda bizim başımızın tacıdır'' dedi.
 
Konuşmalar sonrasında ise üyelerin sorularını da cevaplayan adaylar, kendilerine bu imkanı sağlayan Trakya Genç İşadamları Derneği yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ettiler. Programa adayların yanı sıra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, TAGİD Sanayi Komitesi Başkanı Şakir Sönmez, İnşaat Komitesi Başkanı Fikri İşbilir ile TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer katıldı.