info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp li Köprülü Selanik e Gidiyor

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Selanik’te ki Atatürk Evi’ni incelemeye gidiyor.

Uzun süredir restorasyon çalışmaları gerekçesiyle kapalı olan Atatürk Evi’nin 1 ayda açılmasını sağlayan Köprülü, Atatürk Evi’ni ziyarete giden vatandaşların hayal kırıklığı yaşadıklarını ve bu nedenle kendisine şikayette bulunduklarını belirterek Selanik’e gitme kararı aldığını açıkladı. 
 
Vatandaşların tepkilerini dikkate alarak bu ziyareti gerçekleştireceğini vurgulayan CHP’li Köprülü, Perşembe günü (22.08.2013)Selanik’e giderek Atatürk Evi’ni yerinde inceleyeceğini söyledi. 
Selanik’e ziyarete giden yüzlerce vatandaşın gördükleri manzara karşısında hayal kırıklığı yaşadıklarını kendisine aktardıklarını ifade eden Köprülü, basına ve kamuoyuna yansıyan haberlere göre; yıllarca o müzede sergilenen ve Atatürk’e ait olan birçok eserin şu anda orada olmadığını öğrenmekten dolayı üzüntü duyduklarını ifade etti. 
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na konu hakkında yazılı soru önergesi verdiklerini belirten Köprülü; “açılışın 1 ay içinde gerçekleştiğini ancak yazılı önergesindeAtatürk’e ait eşyaların akıbeti konusundaki sorulara henüz cevap almadıklarını” ifade ederek inceleme sonrası gerekeni yapacaklarını söyledi.