info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Muratlı Yönetiminden DSP’ye Birleşme Teklifi

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratlı İlçe Teşkilatı, Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek yerel seçimler için birleşme teklifinde bulundu.

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratlı İlçe Teşkilatı, Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek yerel seçimler için birleşme teklifinde bulundu.
CHP Muratlı İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, DSP'nin dost ve kardeş parti olduğunu hatırlatarak; "DSP, Cumhuriyet Halk Partisi ile büyük ölçüde aynı amaçta, aynı idealler doğrultusunda mücadele ediyor. O nedenle biz Demokratik Sol Parti'yi dost ve kardeş bir parti olarak görüyoruz. Önümüzdeki yerel seçimler konusuna değinirsek, sonuçta bu bir bayrak yarışı, hepimiz kardeşiz. Çünkü artık solda birleşmemiz gerekiyor, ülkenin gidişatı iyi değil, gidişat çok kötü. Birlik ve beraberlik içinde bunları başımızdan yok etmemiz gerekiyor. Bizim amacımız bunlara dur demek. Gelin hep beraber bir olarak bunlara dur diyelim" dedi.
DSP Muratlı İlçe Başkanı Mustafa Karayılan, "Siz de demokrat solcusunuz, biz de demokrat solcuyuz. Bizim düşüncemiz ayrı kulvarlarda aynı düşünceyi savunmaktır. Parti olarak, fikir olarak var olmak istiyoruz ve ben gelecek yerel seçimde DSP'nin layık olduğu yere geleceğine kendi adıma eminim" diyerek birleşme çağrısına olumsuz yanıt verdi.
DSP Muratlı Gençlik Kolları Başkanı Emre Güre ise şunları kaydetti; "Biz DSP İlçe Başkanlığı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye Başkan Adaylığı için iki isimle görüşüyoruz. Bu iki isimden biri muhakkak olacak ve yakın zamanda kamuoyuna duyuracağız. Ayrıca partimizden Belediye Başkanı seçilmesine rağmen, daha sonra CHP'ye geçen mevcut Başkan Nebi Tepe iyi ki partimizden istifa etti, iyi ki bizi tekrar iştahlandırdı, tekrar hırslandırdı. Teşekkür ederiz kendisine."
CHP İlçe Başkanı Gençtürk'ün yanı sıra; CHP Muratlı Belediye Başkan Aday Adayları Taner İmamoğlu, Kemal Kutlu ve Ahmet Baydemir, CHP Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Ürtekin, CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zafer Gür ile Leyla Kuşkulu, Oğuz Murat Şimşek ve bazı partililer de ziyarette hazır bulundu.