info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP nin Ekonomide Üç Vaadi Var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Önümüzdeki dönemde seçime giderken vaat edeceğimiz üç konu var: Sosyal devleti yeniden kuracağız, ekonomiyi daha iç açıcı hale getireceğiz, istikrarı bozmayacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Önümüzdeki dönemde seçime giderken vaat edeceğimiz üç konu var: Sosyal devleti yeniden kuracağız, ekonomiyi daha iç açıcı hale getireceğiz, istikrarı bozmayacağız" dedi.

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan CHP Şarköy İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılan Öztrak, konuşmasında, muhalefet gömleğinin CHP’ye dar geldiğini ve iktidara yürüdüklerini ifade ederek, seçim için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Öztrak şöyle konuştu: "Biz, artık vatandaşımıza makarna, pirinç gibi böceklenmiş şeyler verilsin istemiyoruz. Fakirin eline 600 lira para vereceğiz, gidecekler istediği şeyleri alacaklar.Artık doğrusu da budur. Önümüzdeki dönemde seçime giderken vaat edeceğimiz üç konu var: Sosyal devleti yeniden kuracağız, ekonomiyi daha iç açıcı hale getireceğiz, istikrarı bozmayacağız. Bu üç konuda nasıl yapacağımızı anlatacağız. Hedefimiz, 2023 yılında bu ülkeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak. Bize birtakım şehir efsaneleri anlatılıyor. Birtakım yalanlar söyleniyor. Türk ekonomisi iyi idare edilmedi. CHP iktidarında borcunuzu da harcınızı da bugünkünden çok daha rahat ödersiniz." Türk ekonomisinde rekabetçiliğin olmadığını öne süren Öztrak, Türk lirasının sürekli değer kaybettiğini, iş imkanlarının kapandığını ve Türkiye’nin dışa açık ekonomiye yöneldiğini ifade etti.

AK Parti’nin, ekonomik kriz dönemlerinde başarısız olduğunu iddia eden Öztrak, "Bugün artık Türkiye’de kriz olmaz. Çünkü, bu düzeni biz kurduk. Bizim kurduğumuz bu düzende kolay kolay kriz olmaz. Bugün ’CHP hesap bilmiyor’ diyen adamlar Türkiye’deki yoksulluğun farkında değil. Türkiye’de demokrasi demokrasi diyorlar. Ama durum giderek daha da diktatörlüğe gidiyor. Bu duruma CHP iktidarı son verecektir" diye konuştu.

Toplantıya, CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çolak, Çorlu Yenice Belediye Başkanı Mızrap Topaloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli, CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak ve partililer katıldı.

Kaynak: Milliyet