info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Dalgıç Mı?

CHP’de 3 Kasım ve 22 Aralık’ta gerçekleştirilen Parti Meclislerinde (PM) 746 belediye başkan adayı belirlenirken, bu ay içinde yapılacak PM’lerle de adayların tamamı kamuoyuna açıklanacak.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 kişiden oluşan seçim hazırlık komisyonunun çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
 
Şu ana kadar İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 61 ildeki adaylarını belirleyerek, kamuoyuyla paylaştıklarını anlatan Tezcan, "Çalışmalarımız sürüyor, önümüzdeki haftadan sonra gerçekleştirilecek bir veya bir kaç PM ile adaylarımızın tamamı belirlenecek" dedi.
 
 Kesinleşen belediye başkanlıklarından 30'unu kadın adayların oluşturduğunu da hatırlatan Tezcan, yeni açıklanacaklarla bu sayının daha da artacağını söyledi.
 
Tezcan, yüzde 33'lük kadın kotası kapsamında belediye meclis üyeliklerine ise şu ana kadar çok sayıda kadın adayın gösterildiğini de bildirdi.
 
Tezcan, aralarında bazı büyükşehirlerin de bulunduğu ve halen adayların açıklanmadığı kentleri ise Adana, Bingöl, Çorum, Denizli, Edirne, Hakkari, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mardin, Sakarya, Tekirdağ, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak ve Şırnak olarak sıraladı.
 
4 milletvekili aday gösterildi
 
Öte yandan CHP'de belirlenen adaylardan dördü ise halen milletvekilliği görevini yürüten isimler oldu.
 
Parti Eskişehir'in merkez ilçesi Odunpazarı'nda milletvekili Kazım Kurt'u aday gösterirken, Manisa'da ise yine milletvekili olan Özgür Özel aday oldu. Trabzon'da Volkan Canalioğlu, Bartın'da ise Rıza Yalçınkaya aday gösterilen diğer milletvekilleri.
 
8 belediye başkanı yeniden aday
 
CHP 8 belediye başkanlığında ise mevcut isimlerle seçimlere katılma kararı aldı.
 
Parti için önemli kentlerden biri olan İzmir'de Aziz Kocaoğlu ile "yola devam" kararı alan CHP'de, halen büyükşehir başkanlığı görevinde bulunan Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen, Antalya'da Mustafa Akaydın, Mersin'de Macit Özcan yeniden aday gösterildi.
 
Mevcut belediye başkanlarından Artvin'de Emin Özgün, Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Çanakkale'de Ülgür Gökhan, Muğla'da Osman Gürün de yeniden aday gösterilen isimlerden. Tekirdağda Op.Dr.Adem Dalgıç aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.