info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Tekirdağ İl Başkanı Palabıyık Ankara’da Chp Türkiye İl Başkanlarıyla Buluştu

Genel Başkanımızın Aldığı Kararı Destekliyoruz

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık,partisinin Ankara’da, genel merkezde gerçekleştirmiş olan il başkanları toplantısına katıldı.Recep Palabıyık,burada tüm il başkanlarının imzalamış olduğu,yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlanan basın metnini basın mensuplarıyla paylaştı. Hazırlanan basın metninde;
 
“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanını halk oylamasıyla seçmeye hazırlanıyoruz.
Cumhurbaşkanlığı gibi ülkenin en yüksek makamını temsil edecek kişinin belirleneceği seçim Demokrasi tarihimiz için de bir dönüm noktasıdır.
İktidarın Türkiye’yi içerde kutuplaştırdığı, dışarıda da savaşa zorladığı böylesine sancılı bir dönemde Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarihi bir sorumluluğu omuzlarımızda taşımaktayız.
Ülkemizde kültürel ve siyasi kimlikler üzerinden birbirine düşman gruplar yaratmak isteyen iktidar karşısında toplumun tamamına hitap edecek bir Cumhurbaşkanı seçmemiz gerektiği somut bir gerçekliktir.Bu şartlarda hazırlandığımız Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’nin bölgemizdeki Demokrasi ve Barışa dayalı rolünü artıracak, Ülkemizde de toplumsal kutuplaşmanın önünü kesecek bir etkisi olmak zorundadır.
Bu anlayışla Toplumun tüm kesimleriyle yaptığı görüşmelerden sonra, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu herkesi kucaklayacak içte ve dışta barışı,demokrasiyi,kardeşliği egemen kılacak,uluslar arası deneyime sahip saygın Bilim adamı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunmuştur.
Biz Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Başkanımızın bu yöndeki iradesine sahipleniyor ve aldığı kararı destekliyoruz.” Denilmektedir.
Kaynak : Murat Ürtekin