info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyıktan Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, Öğretmenler Gününüzü Kutluyoruz

Öğretmenler günü ile ilgili bir basın açıklaması yapan Tekirdağ CHP il başkanı Recep palabıyık, " Bugün Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmeni olmasının 85. Yıldönümü. Bu Öğretmenler Gününde Başöğretmenimiz Atatürk’ü ve Cumhuriyet’in ışığını taşıyan bütün öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.
           
Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında merkezi görevi eğitime ve öğretmenlere vermiştir.. Bir topluluğun ulus olabilmesi için kesinlikle eğiticilere, öğretmenlere gereksinimi vardır.” sözleri bunun en güzel örneğidir.
           
Anadolu’da kazanılan bağımsızlık savaşının sonunda, halkımızın yüzyıllardır içinde bırakıldığı ortaçağ geriliğine ve cehalete karşı, eğitim cephesinde de yeni bir mücadele başlatılmıştır. Cumhuriyet’in ilk yıllarından başlayarak eğitim alanında yapılan devrimler, öğretmen yetiştirme konusunda atılan adımlar, Köy Enstitülerinin açılması, öğretmenlerin statülerinin yükseltilmesi ve halkın eğitimi için harcanan çabalar, ulusal, bilimsel ve laik eğitim anlayışının ürünüdür.
           
Köy Enstitülerinin kapatılması, öğretmen yetiştirilmesi sürecinin ve eğitim sistemimizin yozlaştırılmasına, giderek ulusal, laik ve bilimsel  eğitimden uzaklaşılmasına, Cumhuriyet devrimlerinin getirdiği kazanımların aşındırılmasına neden olmuştur. Öğretmen yetiştirme süreci siyasallaştırılarak çökertilmiş, öğretmenliğin saygınlığı da bundan büyük zarar görmüştür.
          
 Öğretmenlerin Cumhuriyet’in değerlerini, niteliklerini  öğrencilere öğretme zorunluluğu vardır. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızın yetişebilmesi için Başöğretmenimiz Atatürk, öğretmenleri görevlendirmiştir. 
           
Tüm öğretmenlerimiz bilmelidirler ki; bir ulusun milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve uygarlık bakımından kalkınmış olması, kendilerinin üstün çalışmalarına bağlıdır.
           
Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini gelecek kuşaklara aktarma görevini eksiksiz yerine getiren; yaşadıkları tüm  olumsuzluklara rağmen her sabah güzel bir gelecek için umudunu yenileyen tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz." dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin