info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Genelinde PTT Hizmetleri Yetersiz.

CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü, Türkiye ve Tekirdağ’da posta hizmetlerinin yetersiz olduğunu vurgulayarak, mecliste bir soru önergesi verdi. Köprülü soru önergesinde;

“Ülke çapında; yurt içinde ve yurt dışında her türlü taşımacılık hizmetlerini de içerecek şekilde posta, koli, kargo ve lojistik hizmetlerini, postada alınacak ücretleri gösteren posta pulları ile kişisel pul, anma pulları, posta kartları, ilk gün zarflarının bastırılması ve posta hizmetlerinin yürütülmesini sağlayacak materyalin temini ile bunların satışını, elektronik ortam dâhil her türlü tebligat ve telgraf hizmetini, denetlemeye ilişkin hükümleri saklı kalmak kaydıyla,

19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununa tabi olmaksızın, anılan kanun kapsamında belirtilen faaliyet konuları ile ilgili olarak bankalarla yapacağı sözleşmeler doğrultusunda bankalara destek hizmetini, yurt dışı ve yurt içi havale, posta çeki, yapılacak anlaşmalar kapsamında vergi dahil her türlü tahsilat ve ödeme, bilet ve her türlü ticari ürünün fiziki ve elektronik ortamda satışı, döviz alım ve satım işlemleri yapmak ve ilgili mevzuatına göre gerekli izinler alınmak kaydıyla hazine bonosu, tahvil, hisse senedi ve değerli kâğıtların alım satımlarına aracılık hizmetini, 20/06/2013 ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun’da aranılan şartlar yerine getirilmek suretiyle ödeme hizmetlerinin sunulması, ücret tahsilat sistemi alt yapısı kurulması ve işletilmesini, yapmakla görevli olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) posta, telgraf, kargo, bankacılık, elektronik ticaret, mobil telefon gibi sektörler başta olmak üzere çok sayıda alanda 258 ayrı iş ve işlem gerçekleştirmektedir.

Geniş bir hizmet sunumuna sahip olması gereken PTT, ne yazık ki bugün pek çok olumsuz haberle gündeme gelmektedir. Personel sıkıntısı, şube yetersizliği vb. birçok konu nedeniyle istenilen düzeyde hizmet sunamayan PTT, işlem yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın zaman kaybına ve uzun kuyruklar oluşturmasına sebep olmaktadır.

Yurt genelinde olduğu gibi, Büyükşehir Belediyesi düzeyinde olmasına rağmen Tekirdağ ilimizde de PTT’nin hizmet alanlarında, sıkıntılar sıklıkla yaşanmaktadır. Personel sayısının yetersizliği sorunların başında gelmektedir. Bazı şubelerde 5-6 gişe olmasına rağmen sadece tek gişede hizmet verilmekte, özellikle posta gönderileri, maaş ve havale işlemleri uzun zaman alırken, vatandaşlarımız mağdur olmaktadır.

Buna göre;

1- Tekirdağ ilimiz genelinde kaç PTT şubesi bulunmaktadır?

2- Bu şubelerdeki personel sayısı nedir?

3- Aylık ortalama olarak bu şubelere yapılan işlem miktarı nedir?

4- Nüfus sayısına düşen PTT şube sayısı kaçtır?

5- Personel ve şube sayısının artırılması ile ilgili olarak ve genelde şikâyete konu olan sorunların çözümü için bir çalışmanız olacak mıdır? Bunlarla ilgili olarak neler planlanmaktadır?” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin