info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Chp Tekirdağ Milletvekili Faik Öztraktan Engelliler Günü Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, " 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel alanlarda yaşadıkları sorunları bu yıl da 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bir kez daha yüksek sesle dile getiriyoruz.
 
Engelli vatandaşlarımızın büyük fırsat eşitsizlikleri ile karşı karşıya kaldığı günümüzde, onları, toplumun üreten ve paylaşan bir parçası haline getirecek hak temelli eşit yaşam koşullarını sağlamak devlet için bir lütuf değil, bir görevdir. Her yaştaki engelli bireylerin evlerine hapsolmaması, yaşadıkları yörelerde sağlık, eğitim, istihdam ve spor sanat gibi kültürel etkinliklere kolayca ulaşmalarının sağlanması devletin yerel yönetimlerle birlikte öncelikli sorumluluğudur. Türkiye ancak engellilerimizin sadece yasalar önünde değil hayatın içinde de eşit olduğu, fırsat eşitsizliği sorununu çözmeye yönelik gerçek politikaların üretildiği ve uygulandığı bir ülke olursa ileri gidebilir.
 
Bu duygularla şahsınızda engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum."Dedi.