info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten YONTAR: Eğitimde Liyakat Değil Torpil Kol Geziyor

CHP Tekirdağ Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar,milli eğitimde yandaşları koruma adına yönetmelikte değişiklik yapıldığını söyledi.

Yayımlanan Resmi Gazete ile Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program Ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama Ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını belirten CHP’li Vekil, “İki maddelik değişiklik ile yandaşlar koruma altına alındı.

Birincisi Proje Okullarındaki yönetici ve öğretmenlerin bu okullardaki görev sürelerinin hesaplanmasında baz alınan 6/7/2018 tarihi, 6/7/2020 olarak değiştirildi. Bu değişiklik ile Proje Okullarında çalışan yandaş öğretmenlerin görev süreleri 2 yıl daha uzatıldı” dedi. Diğer bir değişikliğin ise Proje Okullarında görev süresi dolan müdürlerin, müdür başyardımcılarının ve müdür yardımcılarının görev sürelerinin bir yıl daha uzatılması olduğunu söyleyen YONTAR, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yandaş Eğitim Bir Sen’e diyet borcunun bir kısmını ödemiş oldu.

Bütün atamaları Bakan’a bağlı olan, torpilin kol gezdiği Proje Okulu garabetini 2014 yılında ortaya atan dönemin müsteşarı şimdinin Milli Eğitim Bakanı kendine çok yakışacak bir hamle yapmış oldu. Öğretmenlerin haklarını yemeye devam edeceğini bu değişiklik ile beyan etmiş oldu” dedi. Proje okullarda görev yapan yöneticilerin İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi ile doğrudan Bakanlık tarafından atandığından bahseden CHP’li Vekil, “Söz konusu atama şekli liyakat usullerine uygun değildir. Proje okulları tekrardan gözden geçirilmeli ve sınav yapılarak atama olmalıdır. Neredeyse her fırsatta öğretmenler odası sohbetlerinden dem vuran Milli Eğitim Bakanı bir dahaki öğretmenler odası ziyaretinde hakkını yediği öğretmenlerin yüzüne nasıl bakacaktır.

25 yıllık öğretmen 14.200 lira maaşla geçinmeye çalışırken, öğretmenlerin maddi sorunlarını dile getirmeyip yandaşlar için kurulmuş olan torpil çarkını neden işletmeye devam ediyorsunuz, sorusuna umarım ilk öğretmenler odası sohbetinde cevap verir” dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin