info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak Açıkladı

Arınç Silivri ye Bakıversin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Arınç, Dersim ve İstiktal Mahkemeleri'ni araştırıp karıştıracağına kendi Başbakanı ve hükümetlerinin biraz da Silivri'deki mahkemelere ve yargılama şekillerine bakıversin." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 'Dersim Olayları'nın ayak üstü ele alınabilecek bir olay olmadığını belirterek, "Arınç, Dersim ve İstiktal Mahkemeleri'ni araştırıp karıştıracağına kendi Başbakanı ve hükümetlerinin biraz da Silivri'deki mahkemelere ve yargılama şekillerine bakıversin" dedi.

CHP Çorlu İlçe Başkanlığı'nın dayanışma yemeğine Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli ve çok sayıda partili katıldı. Yemek öncesi basın toplantısı düzenleyen CHP Genel başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Dersim Olayları'nın tarihçiler tarafından incelenmesini ve siyasete malzeme yapılmamasını istedi. Öztrak şöyle dedi:

"Bu olaylar siyasete malzeme yapılırsa bu ülkede başka yaralar açılır. Bugün bakıyoruz Dersim ile ilgili kulaktan dolma, belgeye dayanmayan bir sürü laf, Necip Fazıl Kısakürek'in ifadeleri ortada dolaşıyor. Bu ifadelerle CHP bölünmeye çalışılıyor. Ancak burada bir başka husus daha var; Başbakan'ın gözü ne kadar dönmüş ki ben ne kadar dedeme aileme sahip çıkıyorsam kendisi kendi ailesini tavuk kümesine soktu."

"Şöyle diyor Başbakan; 'O dönemde zulümden herkes o kadar yılmıştı ki dedemden, babamdan dinledim Karadeniz de bile bunu yaptılar adeta tavuk kümeslerine saklanmak zorunda kalmışlar.' Hiç bir Karadenizli hiçbir korku nedeniyle tavuk kümesine saklanmaz hele hele devletinden hiç saklanmaz. Buna Başbakan'ın dedesi de babası da dahildir. Başbakan'ın derhal çıkıp bu yaptığı konuşma nedeniyle Karadenizliler'den özür dilemesi gerekiyor. Ama bu ne hırstır ne gözü dönmüşlük ki Başbakan bize saldırırken kendi atalarına da bu ifadeyi layık görmüştür."

"ARINÇ, SİLİVRİ MAHKEMELERİNE BAKSIN"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın İstiklal Mahkemeleri zabıtlarıyla ilgili açıklamasını hatırlatan CHP'li Öztrak, sahte gündemler yaratıldığını öne sürerek sözlerine şöyle devam etti:

"AKP'nin içinden tanınmış birisi Arınç, çıkmış diyor ki; 'İstiklal mahkemelerini de inceleyelim.' Arınç, İstiklal Mahkemeleri olağanüstü şartlarda olağanüstü hukukun uygulandığı bir dönemin mahkemeleridir. Burada olan-biten tarihçileri ve milletin vicdanında değerlendirilecektir tartışılacaktır tabii. Ama Arınç önce kendi partisinin demokratik ortamda kurmuş olduğu Silivri olağanüstü mahkemelerini sorgulamalıdır. Umarım ki bu sahte gündemi en yakın zamanda geride bırakırız Van'da çocuklar aç ayakları çıplak üşüyorlar ve ölüyorlar ve derhal oraya yoğunlaşmamız gerekiyor."

"EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR"

Türkiye'de ekonominin kötüye gittiğini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "İşadamları kredi kullanmaktan korkuyor. Bu işsizlik anlamına gelir. Bu da şu demektir; Cari açığımız hızla artıyor, hükümet, 'Önlem alıyorum' diyor ama önlem hiç para etmiyor. Geçen hafta Brezilya'nın notu yükseliyor, Türkiye'nin notu ise bu hafta düşürülüyor. Bakanlar da buna kızıyor. Doğru teşhisin ve doğru politikaların çok önemi vardır. Uyarıyorum; Türkiye'yi bu sahte gündemler ile yormasınlar" diye konuştu.